OFSD Arad: Restituiri istorice și evocări, sub egida Anului Centenar, legate de rolul femeii în societate

OFSD Arad colaj
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Organizația femeilor social democrate Arad a organizat, la inițativa doamnei Milica Mihuța, o dezbatere în comuna Conop, localitate ce are conotații afective profunde legate de personalitatea marcantă a marelui intelectual Ștefan Cicio Pop, unul dintre artizanii Marii Uniri. În prezența parlamentarilor PSD de Arad și a unui auditoriu numeros, sesiunea de dezbateri aflată sub egida Anului Centenar s-a erijat și într-un un omagiu la adresa doamnelor de ținută care au luminat viețile corifeilor ardeleni, Eugenia Cicio-Pop sau Elena Goldiș.

Femeia română în istorie, implicarea ei în evenimentele cruciale ale ultimului secol și procesul de emancipare care a dus la conceptul modern de reprezentare feminină în societatea actuală a fost un proces progresiv, care a parcurs cam toate etapele europene ale luptei pentru drepturile si libertățile cetățenești.

Dacă astăzi vorbim despre leadership și participare la toate deciziile majore  ale României, evoluția a fost una marcată de stadiul gradat al recunoașterii rolului major al femeii în construcția socială și politică a comunității.

Pe fond, inițiativa OFSD este cu atât mai generoasă cu cât orice restituire istorică și memorialistică ne aduce mai aproape de un trecut glorios care trebuie să servească drept un exemplu grăitor pentru generațiile prezente și viitoare.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Milica Mihuța, o dezbatere în comuna Conop, OFSD, PSD Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Florin Tripa: „România se află în procedură de infringement și din cauza CJ Arad“
Articolul următor
Dezbaterea publică despre OAMENI și CÂINI văzută prin ochii unui VANDAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hot bicicleta

Se mai și prind hoți de biciclete…

Bănuit de furt calificat, identificat În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Chișineu-Criș a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din localitate, care, la data de 23 septembrie…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD