Fonduri publice împărțite preferențial-politic la cluburile sportive arădene. Vezi cine ia banii și cine face „joc de glezne”…

fonduri sport arad
Distribuie:

 

 

În condițiile în care sportul arădean se află într-un colaps, se afla pe ultimele locuri la performanța sportivă pe țară, Primăria Aradului și Consiliul Județean Arad au avut si au cluburile favorite pentru distribuirea de bani, conform proiectelor depuse. Clientela politică funcțonează la turație maximă și în sport. Nu contează performanța sportivă, ci doar  favoritismele și relațiile din PNL.

Dacă în anul 2015 s-au alocat fonduri derizorii pentru proiectele depuse, primind fonduri doar UTA BD, anul trecut, cu o lună înaintea alegerilor s-a alocat suma de 6,828,500 de lei, cu peste 2 milioane de lei mai mult ca  în 2015, fonduri date de administrația edilului Gheorghe Falcă. Dar nu pentru performanta politica, ci pentru obtinerea de voturi la alegerile locale.

Prioritate au avut sporturile reprezentative: UTA BD – 3,500,000 lei, Baschet ICIM Arad, 1,250,000 lei, Raliul Aradului – 435,000 și echipa de polo din Superligă, AMEFA Arad – 310,000 lei, dar au apărut o serie de alte 34 de cluburi si proiecte de sporturi pe care nu le vezi citate în ziarele de specialitate din Arad.” – scrie publicația de investigații  Anchete Online – „Cum se finanțează sportul după culoare politică, nu performanță. Cazul Arad”

Pentru anul 2017 CJ Arad a alocat recent fondurile…

Deși au fost depuse  23 de proiecte , 11 dintre acestea au fost respinse, cică,  datorită sumelor cerute, mult prea mari pentru nivelul total de fonduri (Banzai, Tiger – ambele karate, Vados – șah, ProVolei – 3 proiecte ce au însumat peste 500.000 de lei, Univest – oină, Westar – volei feminin) a faptului că nu se încadrează între beneficiari (Podgoria Ghioroc și Național Sebiș) sau din princina lipsei mai multor acte (Asoc. Jud. de Atletism).

Cea mai importantă  sumă a fost alocatăpentru UTA Bătrâna Doamnă și Asociația Județeană de Fotbal care au primit câte 180.000 lei, iar CS Atletico 100.000 lei, pentru 3 proiecte: „Activitate națională și internațională”, „Turneu internațional de fotbal în sală 2017, ediția a XVI-a” și „Cupa Cotta internațional 2017”.

CS Vegas al lui Cristian Mureșan a primit 70.000 de lei pentru participarea pilotului  Robert Mureșan la Campionatele internaționale și naționale.

Voleiul pe plajă, CS Fan a primit  20.000 de lei pentru organizarea ediției a III-a a Fan Tour Open, masculin și feminin, iar CS Westar 9.000 de lei pentru participarea la CN.

Patru proiecte ale ACS Voința Arad  însumând 40.700 de lei au fost aprobate pentru finanțare, unul fiind destinat bărcilor dragon, iar celelalte ciclismului.

Categorie: Investigații
Etichete: AMEFA Arad, Consiliul Judetean Arad, fonduri publice, Gheorghe Falcă. fonduri, ICIM Arad, primaria aradului, raliul aradului, sport, UTA BD
Distribuie:
Articolul anterior
Florin Remețan (PMP): „Raul Paşcalău este soluţia pentru transformarea Covăsînțului într-o comună europeană”
Articolul următor
[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Idei pentru amenajarea grădinii
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie