Fostul comisar-șef de la Penitenciarul Arad, Doru Belezan, a murit în timp ce-și ispășea pedeapsa pentru luare de mită!

centru reeducare buzias
Distribuie:

 

Fostul comisar-șef de penitenciare Doru Mihai Belezan a murit marți, 17 mai, 2016, în timp ce-și ispășea pedeapsa de 3 ani cu executare la Centrul de reeducare minori Buziaș.
Cauzele decesului nu sunt încă date publicității – din informațiile noastre culese pe surse aflând doar că fostul șef al Serviciului Siguranță din Penitenciarul Arad își ispășea pedeapsa într-un centru „mai blând” al sistemului, pentru că făcuse parte, totuși, din elita ofițerilor de penitenciare… așa încât beneficia de un regim aproape liber.

Doru Belezan și soția sa au fost condamnați definitiv printr-o sentință pronunțată de Tribunalul Arad acum un an și rămasă definitivă la Curtea de Apel Timișoara.

Rezumatul sentinței:

Doru Mihai Belezan, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în timp ce, soția acestuia, Rodica Belezan, agent şef în cadrul Penitenciarului Arad a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani şi 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

„În data de 24.07.2014, inculpatul Belezan Doru Mihai, comisar şef de penitenciar, împuternicit şef serviciu siguranţă în cadrul Penitenciarului Arad, a primit de la martora denunţătoare suma de 2.000 de euro pentru a dispune ca fiul ei, deţinut în Penitenciarul Arad în executarea unei pedepse, să fie repartizat la un loc de muncă din cadrul penitenciarului. Inculpata Belezan Rodica Mariana, agent şef de penitenciar în cadrul Penitenciarului Arad, a înlesnit primirea de către inculpatul Belezan Doru Mihai, soţul său, persoană cu atribuţii în ceea ce priveşte repartizarea deţinuţilor la punctele de lucru, a sumei de 2.000 de euro de la martora denunţătoare, pentru ca acesta să dispună cu privire la scoaterea la muncă a fiului martorei denunţătoare, deţinut în penitenciar în executarea unei pedepse” – scrie în Rechizitoriul pe baza căruia cei doi soți… cadre vechi în Penitenciarul Arad… au fost condamnați.

Sursa foto: anp.gov.ro 

Categorie: Știri
Etichete: Buzias, centru de reeducare minori buzias, comisar-sef, Doru Belezan a murit, Doru Mihai Belezan, mita, penitenciare, sentinta
Distribuie:
Articolul anterior
Sâmbătă poți transforma NOAPTEA MUZEELOR în ZIUA MINȚII. Vezi ce ți-au pregătit organizatorii celei de-a XII-a ediții la Arad
Articolul următor
Balcaniadă politică la jumătate de campanie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Cu Mossad-ul pe miriște

Chiar mă întrebam zilele trecute unde au dispărut Ițic și Ștrul, personajele mele preferate din bancuri? De Bulă mi se rupe inima, ce să mai zic, dar parcă Ițic și…