Fotbalistul Daniel Prodan s-a stins din viață la 44 de ani

rodan
Distribuie:

 

Fostul mare internaţional Daniel Prodan a încetat din viaţă la doar 44 de ani în urma unui infarct, în seara de miercuri, 15 noiembrie.

Ambulanţa a fost chemată la locuinţa fostului fundaş în jurul orei 20:00, iar medicii au încercat să-l resusciteze timp de aproape trei ore, din păcate fără succes. Vestea tragică a fost anunţată aseară.

„Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF a confirmat că „ în 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat”.

Născut la 23 martie 1972 în Satu Mare, Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai mari fundaşi pe care i-a dat fotbalul românesc. Şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, Satu Mare, şi a ajuns la Steaua în 1993, rămânând în Ghencea timp de trei ani, înainte să fie cumpărat de Atletico Madrid.

În 1998, Daniel Prodan se transfera în Scoţia, la Rangers, într-o tranzacţie de 2,2 milioane de lire sterline, însă nu a prins niciun meci oficial aici, din cauza unei grave accidentări suferită la genunchi, la scurt timp după transfer.

Marele succes l-a cunoscut în tricoul naţionalei României. Membru important al Generaţiei de Aur, Daniel Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională la Campionatul Mondial din 1994şi la EURO 1996.

Daniel Prodan s-a operat la genunchi cu şase săptămâni înaintea Coupe de Monde ’98 din Franţa. Fostul stoper al Generaţiei de aur a sperat până în ultima clipă că va prinde lotul, dar crede că a fost victima doctorului Doru Filipescu.

Cu Steaua a câştigat cinci titluri de campion al României, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României, iar în România a mai jucat la FC Naţional, echipă de la care s-a retras în sezonul 2002-2003, când avea doar 31 de ani, din cauza problemelor cu accidentările.

La aflare veştii despre această tragedie, Viorel Moldovan a mers la Didi Prodan acasă, unde se afla familia acestuia. Fostul atacant al naţionalei nu a reuşit să-şi găsească cuvintele: „A fost un şoc pentru toată lumea… Am suferit împreună, am fost prieteni foarte buni, am râs împreună… Chiar nu pot să mai vorbesc acum, nu am cuvinte…”

Mihai Stoichiţă, unul dintre foştii antrenori ai lui Didi Prodan, a fost şi el devastat. Cei doi au lucrat la Steaua în perioada 1994-1996, când Stoichiţă era secundul lui Ţiţi Dumitriu: „Da, ştiu despre ce vreţi să vorbim, am aflat şi eu….Ridicol e că nu mai putem face nimic acum. O să iau legătura cu Licinia (n. red – soţia lui Daniel Prodan), apoi voi vorbi cu Pandi (n. red – Basarab Panduru), cu Ţiţi Dumitriu, cu Lăcătuş să vedem ce putem face pentru el…”, a declarat Mihai Stoichiţă pentru ProSport.

„De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti”.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Daniel Prodan, Basarab Panduru, a mers la IML, în momentul în care a aflat de tragedie. „Nu vreau să vorbesc despre asta, acum sunt la el la spital. O să vorbesc poate mâine sau poimâine, dar acum nu pot să vorbesc despre asta…”, a declarat fostul internaţional român pentru ProSport.

 

SURSA: PROSPORT

Categorie: Știri
Etichete: a murit, daniel prodan, deces, fotbalist, legenda fotbalului, sport
Distribuie:
Articolul anterior
Donald Trump vs George Soros. Uniunea Europeană, societate deschisă?
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] «BUNGALOU 6» – Antologia de la Săvârșin – va fi lansată la Târgul de carte GAUDEAMUS. Citește un splendid poem-reportaj scris de arădeanul Eugen Rogojan având ca subiect tabăra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie