Frumușeni: 6000 pui de prepeliță, 900 pui de găină si 100 pui de rață au ars de vii azi-noapte

incendiu frumuseni
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În această noapte, in jurul orei 03:47, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a fost alertat, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de producerea unui incendiu, izbucnit la o casă particulară din localitatea Frumușeni.

incendiu frumuseni

La ora 03:51 am fost informați de șeful SVSU din localitate, care se afla la fata locului că incendiul se manifesta generalizat, la hala (crescatoria) de pui pe care o deținea proprietarul imobilului cât și la nivelul acoperișului locuinței.

Până la primirea apelului prin 112, SVSU Frumușeni a acționat cu 5 voluntari.

De îndată, la locul intervenției au fost alocate forțe si mijloace ale Detașamentului de Pompieri Arad, care s-au deplasat la fata locului cu 2 Autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD, cu un total de 9 subofițeri.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că flăcările se manifestau violent, la hala de lângă imobil cât si la acoperișul casei.

Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru înlăturarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ o ora si jumătate.

incendiu frumuseni

Au ars acoperișul casei, in proporție de 30% si au pierit 6000 pui de prepeliță, 900 pui de găină si 100 pui de rață
Suprafața totala afectată: aproximativ 600mp.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind “scurtcircuit electric”

***

Reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică

Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective.
Un scurt circuit poate duce la incendiu. Pentru a preveni aceste defecţiuni, va trebui să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.

  • aparatele electrice, cablurile electrice, prizele şi întrerupătoarele cu defecţiuni sunt surse frecvente de incendiu.
  • pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte se apelează la specialişti.
  • nu trageţi de cablul pentru debranşarea unui aparat electric: acesta se poate deteriora, devenind o sursă de incendiu.
  • nu folosiţi prize multiple: adeseori suprasolicitate, acestea se încălzesc şi există riscul producerii unui incendiu
  • în cazul unui scurtcircuit, se interzice folosirea, la înlocuirea siguranţei, a unui fuzibil cu diametrul mai mare decât cel corect: prin utilizarea unui fuzibil mai gros, a liţelor, cuielor, monezilor, în cazul suprasolicitării reţelei electrice sau a unui scurtcircuit, acesta nu se mai poate topi, conducând la încălzirea puternică a cablului de alimentare sau a prizei, în aceste condiţii putându-se declanşa un incendiu.

Biroul de presă al ISU Arad

Categorie: Știri
Etichete: frumuseni, incendiu pasari frumuseni, ISU Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ăsta CIRCUS, ăștia bagabonți, asta anarhie! Să lipești afișe ilegale pe stâlpi de înaltă tensiune în locuri supraaglomerate, să-ți faci reclamă la megafon, să șantajezi emoțional copiii – totul pentru a le oferi spectatorilor o EXPERIENȚĂ TRAUMATIZANTĂ
Articolul următor
Stăpânii AEROPORTULUI FĂRĂ CURSE se laudă că au câștigat încă un „proiect” de 4 milioane de Euro pentru „dotări de siguranță și securitate” – dar VEI VEDEA că, de fapt, e vorba de ÎNCĂ UN TUN din FONDURI EUROPENE, deja pregătit, al unor „dealeri de scannere” extrem de dubioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…