Glad Varga, deputat PNL: „Pilonul II de pensii reprezintă o siguranță pentru cetățeni!”

glad varga pnl
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În cadrul conferinței de presă de astăzi deputatul PNL, Glad Varga a subliniat importanța a pilonului II de pensii pentru români și  a explicat urmările acțiunilor guvernului în cazul în care acesta urmează să fie desființat:

„Pilonul II a fost introdus în 2008 pentru toate persoanele angajate care aveau la acel moment până în 45 de ani. În prezent din sumele CAS pentru Pilonul I, sistemul pensiilor de stat se direcționează automat 3.7% către Pilonul II. Acest sistem funcționează pe principiul acumulării și multiplicării.  Societățile care administrează pensiile private investesc banii respectivi pentru a produce profit în avantajul celui care contribuie și se află în portofoliul său.

Fondurile din Pilonul II pot fi retrași la împlinirea vârstei de 60 de ani, fie într-o singură tranșă, fie eșalonat, în funcție de opțiunea beneficiarului. Aceasta reprezintă o anume siguranță pentru români, știind că pe lângă pensia din fondul public mai pot beneficia de un supliment financiar din fondul privat.

Problema survine în urma unor scăderi ale contribuțiilor în acest sistem. Acestea s-au micșorat de la 5.1% în 2017 la 3.7% în 2018 în condițiile în care pentru anul acesta erau prevăzute să crească la 6%.

Dacă coaliția PSD-ALDE va suspenda contribuțiile la Pilonul II de pensii, cel mai probabil, pensia medie în România va ajunge undeva la câteva sute de lei. Până în acest moment în Pilonul II se regăsesc sub formă de active nete totale în valoare de 42 miliarde  lei, echivalentul a 4,5% din PIB-ul României.

PNL propune și susține creșterea contribuțiilor în două etape, la 6%, conform  angajamentului statului român din programul de aderare la UE, respectiv 8% în a doua fază. Considerăm că  fără soluții de tipul Pilonul II plata unor pensii decente de la stat va fi aproape imposibilă”.

Glad Varga
Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Categorie: Știri
Etichete: Glad Varga, pensii, pilonul 2 de pensii, PNL Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Adrian Todor: „Primarul Falcă inventează noi biruri, pentru a umple conturile firmei RETIM“
Articolul următor
Două fete, un pariu și de restul prostie criminală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jandarmi covid

S-a ajuns la faza în care, dacă părăsești domiciliul în timpul IZOLĂRII fie și-n ultima zi, te dă mă-ta-n primire și se consideră EVADARE + Zădărnicirea combaterii bolilor!

  [BULETIN INFORMATIV]                                                                                               Un arădean, infectat cu virusul SARS Cov-2, nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acum va răspunde în fața legii   Marți, 1 decembrie 2020, în…