Îi doare-n bască! Neozeelandezii „sunt un pic cam debili, pot să nu apară la serviciu și au probleme serioase cu drogurile” – conform premierului țării lor

nzl
Distribuie:

 

Noua Zeelandă – capătul sau la începutul lumii?, cum frumos (se) întreabă un reportaj TVR  – se confruntă de multă vreme cu o „lene colectivă” – boală care se manifestă printr-o acută și continuă „durere-n basca” lipsă. Țara-paradis de la antipozi în care găsești de toate – de la orașe futuriste cu zgârie-nori SF până la sate de hobbiți cu bordeie la fel de nou construite (vezi galerie) – suferă de o criză de muncitori efectivi, în condițiile în care oferă locuri de muncă mai multe și mai bine plătite decât toate țările de pe planetă.

Din cauza lenei locuitorilor din Noua Zeelandă, premierul John Kay a anunțat că țara e în căutare de migranți – scriu agențiile de presă străine, citate în această săptămână și de publicațiile românești.

Potrivit lui, „zeelandezii sunt un pic cam debili, pot să nu apară la serviciu, iar majoritatea dintre ai au probleme serioase cu drogurile”. Acesta a fost argumentul adus de șeful Cabinetului de miniștri la întrebarea de ce a permis venirea atâtor de mulți migranți. Numai în iunie, în Noua Zeelandă au sosit 69 mii de străini în căutarea unui loc de muncă. În același timp, 200 mii de locuitori sunt șomeri.

„Întrebați angajatorii despre localnici și vă vor spune că unii dintre ei pică testul din cauza consumului de stupefiante, alții uită să vină la muncă, iar și mai mulți afirmă că sunt bolnavi”, s-a revoltat Kay.  Șeful asociației producătorilor vinicoli din țară, Steve Green, a declarat că, dacă vreun locuitor ar dori să se angajeze la strânsul roadei, l-ar accepta, dar este total nesigur de responsabilitatea acestuia.

Categorie: Știri
Etichete: debili, ii doare-n basca, lene colectiva, Noua Zeelanda
Distribuie:
Articolul anterior
Demisia pastorului Pavel Riviș Tipei din funcția de șef peste comunitatea penticostală arădeană vorbește despre corupție, plagiat și impostură
Articolul următor
[CRONICĂ DE CARTE] Poezia ca mod de exprimare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie