ÎN CEASUL AL 25-lea: „Spitalul Județean Arad a lansat procedura de achiziție a unui echipament Real Time PCR, aparat de testare pentru Covid-19”

real time pcr covid 19
Distribuie:

 

Din informațiile noastre primite din surse sigure, în seara asta va ajunge la Arad un aparat foarte performant (capacitate de 1000 teste/zi) adus din Coreea de Sud. Nu-l aduc autoritățile, ci un ONG.
A demarat și Spitalul Județean o procedură de achiziție (azi!). Nu ne grăbim să ne bucurăm (e departe Coreea de Sud de Spitalul Județean Arad!),
Cel despre  care se vorbește în comunicatul de presă de mai jos, va fi funcțional cel mai devreme după 15 aprilie.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

A fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura simplificată de achiziționare a echipamentului Real Time PCR și a echipamentelor auxiliare Real Time PCR. Conform caietului de sarcini, spitalul arădean intenționează să cumpere un aparat de testare pentru noul coronavirus-Covid-19, dar și echipamente auxiliare, cum ar fi o centrifugă cu răcire, un agitator vortex, un set de pipete automate, sau un ultra-congelator.

Odată cu achiziția acestui aparat, arădenii suspecți de infectare cu Covid-19 vor putea fi testați în Arad, nefiind nevoie să se mai aștepte după rezultatele de la Timișoara.

Ofertele pot fi depuse până pe 30 martie, iar livrarea se va face în maximum zece zile de la data trimiterii comenzii de către spital. După ce va ajunge, firma care îl va furniza va avea la dispoziție alte două zile pentru a-l pune în funcțiune. Tot furnizorul aparaturii se va ocupa și de instruirea a „aproximativ 6 persoane”, angajați ai spitalului, pentru folosirea în siguranță a echipamentului.

Costul total la care se va putea ridica investiția, conform anunțului publicat de Spitalul Județean, este de 222 de mii de lei. Totodată, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a lansat procedura de achiziție, printre altele, pentru nouă aparate de ventilație mecanică (540 de mii de lei), trei ventilatoare de transport (145 de mii de lei) și patru monitoare pentru secția de Terapie Intensivă (60 de mii de lei).

Foto (red.): un „Real Time PCR” luat de pe Google (ignorați firma)

…………………………………………………

Articol asociat:

DE CE NU AVEM în Spitalul Județean Arad un APARAT DE TESTARE pentru CORONAVIRUS și KITURI în farmacii?! Pentru că DEALERII Consiliului Județean și ai Casei de Asigurări de Sănătate nu s-au înțeles la PREȚ, iar ȘEFII SE ASCUND „sub fustele nevestelor”… vorba fostului LOR Ministru de Interne!

 

Categorie: Știri
Etichete: o centrifugă cu răcire, Real Time PCR, sau un ultra-congelator, un agitator vortex, un set de pipete automate
Distribuie:
Articolul anterior
Mihai Fifor: Este de maximă urgență să se aloce fondurile necesare pentru dotarea Spitalului cu echipamente și tehnică, necesare depășirii momentului acesta atât de complicat
Articolul următor
Un DOSAR PENAL cât o (mică) victorie a mass-mediei în fața IMPOSTURII și CORUPȚIEI: Procurorii cercetează CINE E VINOVAT de săvârșirea infracţiunii de ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR în cazul pastorului Ioan Șerban!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie