DE CE NU AVEM în Spitalul Județean Arad un APARAT DE TESTARE pentru CORONAVIRUS și KITURI în farmacii?! Pentru că DEALERII Consiliului Județean și ai Casei de Asigurări de Sănătate nu s-au înțeles la PREȚ, iar ȘEFII SE ASCUND „sub fustele nevestelor”… vorba fostului LOR Ministru de Interne!

consiliul judetean arad1
Distribuie:

 

DIGI 24- 18.03.2020: «„Facem toate eforturile posibile să montăm în cel mai scurt timp acest echipament medical care va depista noul coronavirus. Astăzi am semnat contractul cu furnizorul, iar în câteva zile aparatul va fi montat în laboratorul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. I-am cerut furnizorului să facă toate eforturile posibile pentru a aduce cât mai repede acest aparat la Galaţi. Faptul că testele se vor putea face la Galaţi înseamnă că specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice. Vom şti mult mai repede cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi depistate şi izolate mult mai repede, ceea ce înseamnă că lanţul de transmitere a acestui coronavirus va fi întrerup mult mai devreme. De altfel, specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţială pentru a împiedica răspândirea Covid-19. Aparatul medical poate face până la 12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Prețul aparatului medical este de  345.000 lei (69.000 de Euro – n.n.). Aparatul poate face până la 9000 de teste pe an.»

Bihon.ro –«Oradea și-a achiziționat propriul aparat de testare coronavirus. Dr. Gheorghe Carp:cu ajutorul aparatului pot fi efectuate peste 200 de testări pe zi, astfel că probele nu vor mai trebui trimise la Timișoara și Cluj. „În ziua de astăzi putem să asigurăm până la 200 de testări pe zi”, a transmis Gheorghe Carp. Mai mult, chiar dacă Spitalul Municipal are un CT, amplasat în clădirea Oncologiei, s-a apelat la înțelegerea Fundația Man cu Clinica Maria și ni l-a cedat nouă, ca pacienții cu COVID să nu urmeze traseul la Oncologie.»

aparat testare coronavirus

ARAD: 24.03.2020. La Spitalul Județean Arad avem un cort, un mort și zeci de mii de infectați nedeclarați!

CONDIȚII PROPICE PENTRU DEZVOLTAREA ORICĂRUI VIRUS DIN LUME avem de 20 de ani la Spitalul Județean Arad!
Actualmente avem un cort montat în curte de către Inspectoratul pentru Stuații de Urgență – incintă care arată mai degrabă a scenă dintr-un teatru de război decât a spital și incită la anarhie / nesupunere civică. Un „iad acoperit” în care, cel puțin ca pacient, dacă ai intrat, ai 50+1% șanse să ieși mort!
Un spital care ar fi trebuit să fie SEDIU DE CARANTINĂ încă dinaintea declarării STĂRII DE URGENȚĂ, din care ieri a plecat OFICIAL primul mort cu coronavirus.
Pastorul de 64 de ani care locuia în „Vlaicu” și slujea în „Aradul Nou” – amănunt ESENȚIAL de când s-a inventat căcatul ăsta de sistem: era un om cu bani și cu multe cunoștințe!
De ce a murit… „mai repede cu trei zile” (cum zic „specialiștii”) omul ăsta? – un bărbat care a intrat cu pneumonie (stare gravă… dar „boală de pământeni”, de care a mai suferit și de care s-a vindecat… ca mulți dintre noi!), prezentând  simptome specifice COVID-19 încă dinainte de 20 martie, dar… nebăgându-l nimeni în seamă: din „simplul și marele motiv” că NU  AVEM APARAT DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS ÎN ARAD – dacă-l excludem pe cel din Vama Nădlac… care nu e pentru pacienții arădeni, potențiali sau nu!
De ce a fost omul ăla cărat fără izoletă (tot nu avem curaj să postăm filmarea – dar o găsiți pe alte platforme dacă cochetați cu genul – cu bietul om, dus, efectiv, ca la abator, pe holurile alea verde-Cernobîl GATA MORT?!

coronavirus fara izoleta

Căci da, pacientul a murit la Arad – avem confirmarea și din a 6-a sursă: „Pacientul nu a ajuns la Timișoara. A murit la Arad, în Spitalul Județean. Atunci urma sa fie dus la Timișoara și între timp a făcut stop cardio-respirator și a fost dus înapoi pe ATI, iar după ce a murit a fost lăsat pe hol, lângă scara de incendiu.” – povestește un martor ocular al ororii.

Cel mai scurt-și-cuprinzător-amar-umoristic răspuns la întrebarea asta l-am găsit la topicul generat de cazul bietului om PE PAGINA ARAD OFICIAL DE PE FACEBOOK  și coincide cu răspunsurile pe care le dăm și noi celor inițiați în acest subiect: „Din cauza incompetenților care conduc Spitalul  Județean Arad puși pe funcție de madam Geanina  se va închide. Internarea și decesul în spital a acelui om a fost făcută pe pile. S-a ascuns că a venit din Germania. Arădenii la fel ca cei din Suceava rămân fără spital. O să mergem la Hășmaș.”
Da… dar cum le traduci asta ălora de la DIGI24 ce vrea să zică doamna asta?! – astfel încât să nu ți-o iei în freză.
Să încercăm s-o facem noi.

Pentru că în Spitalul Județean Arad NU EXISTĂ nici POSIBILITATEA, nici PROBITATEA PROFESIONALĂ și nici CURAJUL de a se face TESTE!

Aseară, deputatul Florin Tripa a deschis CUTIA PANDOREI în care se ascunde APARATUL POLITIC PENTRU TESTAREA CORONAVIRUSULUI cu următorul status: „Solicit conducerii Consiliului județean Arad convocarea de urgență a unei ședințe CJA, în care să se aprobe achiziția unui aparat pentru testarea anti-coronavirus. Este inadmisibil ca un județ de graniță să nu beneficieze de astfel de teste și să așteptăm după rezultatele pe care le primim de la Timișoara. Lipsa unui aparat de acest gen pune în pericol sănătatea arădenilor, dar mai ales sănătatea cadrelor medicale, care nu pot afla în timp util dacă pacienții sunt infectați cu Covid 19 și nu pot lua măsuri urgente pentru a se proteja în fața pericolului de a fi și ei contaminați.»

Costantin Traian Igaș – fost Ministru de Interne și, ca să păstrăm balanța și să nu fim acuzabili noi înșine de manipulare politică – a „răspuns provocării” și a dat, la propriu, DIN CASĂ azi-dimineață: «Aradul – prea mic pentru un război atât de mare! Se îngroașă gluma și aici la noi și nu facem nimic să evităm din greșelile făcute de alții în alte zone ale Europei!
Virusul a pătruns și în Spitalul Județean, iar „mai mari noștrii” s-au autoizolat sub fustele nevestelor doar, doar aici nu vor fi găsiți de pandemie! Deșteptarea domnilor, doamnelor și folosiți-vă autoritatea și pârghiile pe care le aveți date de partid !!!!! Încerc să trag un semnal de alarmă în ceasul al doisprezecelea, până nu va fi prea târziu, că deja târziu ESTE!
Despre spitalul TBC (pregătit pentru această criză), înțeleg că mai avem de rezolvat probleme tehnice și pe urmă intrăm la cele medicale!
Bravo vouă „fustangiilor”, rămâneți acolo unde sunteți și delegați-vă competențele singurului decident care mai este de găsit pe la primărie!”

Să traducem, pe scurt, pentru cei de la DIGI24, ce vrea să zică Igaș cu asta, dar n-are curaj „cu nume și prenume”: atât Gheorghe Falcă, cât și Iustin Cionca, Sergiu Bîlcea… plus slugile din preajma lor, s-au AUTOIZOLAT, lăsând, practic, de izbeliște Aradul, înfricoșați să nu cumva să facă tâmpenii și delegându-și sarcinile unor Madona Stoian, Andrei Ando și Călin Bibarț (ca să vezi „trio-ul imposibil de alcătuit acum 10 zile!”), punându-și câte un status neutru-defensiv-încurajator pe facebook din zi în zi, „ca să creadă lumea că trăiesc”, și trăind… din frigider.
„Cei de sub fusta nevestelor” ar trebui să se regăsească, cu toate datele personale, pe LISTA CU PERSOANELE AUTOIZOLATE LA DOMICILIU astfel încât să fie sunați și căutați din două-n două ore de către polițiști, să știe vecinii ce viruși colcăie în jurul lor – dar NU SE REGĂSESC… pentru că-s „șmecheri”!
Pe modelul șefului (și totodată sclavului) lor de la București, Ludovic „al lipsă”-lea, au fugit ca șobolanii când începe corabia să ia foc: primii!

Iar ce nu vă spun oamenii ăștia, este încă ȘI MAI GRAV!

Haideți să împărtășim împreună ce am aflat din „underground” (sigur n-o să vi le confirme niciun oficial pe astea nici dacă-i puneți coronavirus pe clanță)

De două săptămâni, prin pivnițele și magaziile multor oameni de afaceri / comercianți stau teancuri de cutii cu kituri importate din China la prețul de 0, 53 de euro/plic. Pentru cine nu știe, aceste kituri nici nu prea au cum să coste mai mult de 1 euro în farmacii, întrucât vorbim despre – vorba unuia dintre ei – „două bețe și-un tub… ca un test de sarcină, antidrog etc.: detectează dacă ai sau nu ai coronavirus cu o probabilitate de vreo 85%. Noi ni-l facem în fiecare zi… deja din hobby!”
kit coronavirus

Păi și noi de ce nu găsim kituri cu un euro în farmacii și căutăm pe OLX, unde găsim șarlatani care le vând la negru cu 350 de lei?!
„Îți zic eu de ce: pentru că nu avem voie să le vindem fără o grămadă de autorizații, iar alea nu ni se dau… Aici comandă Casa de Asigurări de Sănătate și D.S.P.-ul. Noi am vrut să le vindem farmaciilor cu 0, 83 de euro… adică efectiv să nu ne punem niciun adaos comercial… ne scoatem transportul și o parte din banii angajaților – pentru că am zis că așa-i onest: să nu profiți financiar de pe urma unei pandemii! Dar văd că nu-i loc!”

Adică noi nu avem kituri în farmacii pentru că sunt prea ieftine?! Mă oripilez și sun „mai sus”: „Da! O să se dea drumul la HEXI PHARMA, care se redeschide  cu autorizațiile astea la pachet, și după aia o să primiți și voi dreptul de a le cumpăra cu vreo 10 Euro din farmacii!” – mă lămurește… tata lu` Niccolo Machiavelli.

Și APARAT DE TESTARE PENTRU CORONAVIRUS DE CE N-AVEM?! Ce, nu suntem în stare să facem rost de 70.000 de euro?! Da` nu-și vinde unul dintre voi un utilaj și cumpără un tester de ăla?! – urlu în telefon. 

„Acolo comandă Ana Maria Nyeki Popa. Am înțeles că nu s-au înțeles la preț. A venit ea cu o ofertă (de la Vodafone? – nu am auzit bine aici, că s-a întrerupt brusc) de gen 80.000 sau mai mult, cu mentenanță cu tot, și ăștia nu s-au înțeles la preț” – mi-a dat cu flit „generalul din labirintul său” și mi-a tăiat cheful de a mai suna pe cineva la telefon următoarele 10 săptămâni!

Later edit – cineva ne ajută și cu postarea, din 19 martie, pe care „doamna-Cetate” a emis-o… cu preț cu tot:

cetatea voluntarilor

Mai citez doar opinia avocatului Alin Gherga, prodecanul Baroului Arad:

«Asta se întâmplă când locul profesioniștilor este luat de politruci și yesmani. Managementul este o știință care nu ține cont de culoare doctrinară. Incompetenta face victime. Fix asta lipsea, închiderea secției ATI și întrarea personalului în carantină. Ce faceți cu bolnavii care necesită asistența de terapie intensivă?
De data asta nu puteți „da vina pe mort” ca la Suceava, nu este admisibil să nu testați bolnavul la internare și să infectați o secție întreagă. Nu am auzit pe nimeni să se vaite că nu sunt destule teste, sau măsuri de protecție ale personalului medical, nici o demisie in semn de protest, nimic.
Sunt curios cine o să răspundă pentru că aici este greșeală cât casa.
Vai și amar, prea târziu să mai mobilizeze armata când mii de persoane venite din zonă de risc sunt împrăștiate în toată țara și nu sunt verificate.
Eventual preoții militari mai au ceva de făcut…
Dacă scăpăm poate o să ne uităm mai bine la toți păcălicii care ne cer votul…
Aradul în față, nu? Nu v-ar mai răbda pământul…»

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: aparat testare coronavirus, constantin traian igas, Florin Tripa, Geanina Pistru, Iustin Cionca, kit coronavirus, Sergiu Bilcea, Spitalul Judetean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Secția A.T.I. s-a ÎNCHIS și se dezinfectează. TOT PERSONALUL acesteia intră în CARANTINĂ!
Articolul următor
„Ia-ți o mască dacă ți-e frică că crăpi!” a zis – și a aruncat cu ea după o altă colegă. „Atitudine de mahala pe care chiar și-n aceste momente trebuie să o suportăm”. Tranșeele invizibile din Spitalul Județean Arad înghit prima linie: CADRELE MEDICALE!
Bagă un „16”

4 comentarii. Leave new

 • Sa ne amintim, va rog, și de domnul în vârstă de 77 de ani din Ineu, venit din Israel în 4 martie, care prezenta simptome de covid19, însă căruia i s-a refuzat testarea, și care din pur noroc, a ieșit ulterior(după muuulte zile) negativ. Oare ce se întâmplă dacă ieșea pozitiv? Având în vedere ca s-a întors cu un grup din Israel, aceștia umblând nestingheriți la petreceri, terase, piața, etc, in localitatea Ineu. Mulțumim lui Dumnezeu ca a fost alarma falsa și nu au adus cu ei acest virus. Dar dacă nu era asa?

  Răspunde
 • Si daca nu e asa?…si dc e fals negativ testul?…a fost recoltat tarziu cand drja a luat medicamente antivirale, a fost plimbat la infectioase, iar la upu, apoi la ati . VA DATI SEAMA?????? Si epidrmiologul si DSP ii da cu definitia de caz !!!! Genocid in masa va fi .!!!!!!

  Răspunde
 • ce victorie? Femeia asta e nebuna? Atitudine tipic pnl. Niste lobotomizati, fara personalitate, coloana vertebrala, caracter… etc. Vai de steaua lor. Unde sunt in perioada asta marii conducatori care ne-au plictisit pana la ingretosare cu iesirile lor publice din presa, pe orice teme? Unde sunt falca, bilcea, cionca? Acum ar fi momentul sa comunice, sa spuna ceva concret, ce au facut, ce e de facut, in afara de statul in casa. Sinceritatea ar fi mai reconfortanta decat tacerea autoritatilor locale sau imbatatul asta cu apa rece. Ei apar in presa cu info despre nu stiu ce drum? Acuma? Pe bune? Au datoria morala sa iasa public in presa (virtual, evident), sa spuna ceva, sa-si asume ceva. Astea sunt pretentii mult prea mari de la niste oameni mult prea mici.

  Răspunde
 • Ana Maria Nyeki Popa, pedelista/penelista-asa zisa zana a copiilor bolnavi care traieste bine din donatii? Oare ultima data a justificat intreaga suma primita din donatii? Lupul cu blana de oaie? Traian Igas-stie sa scrie???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

colaj ccr

Curtea de Conturi a documentat PLĂȚI NELEGALE de 3,7 milioane lei efectuate de PRIMĂRIA ARAD în doar 45 de zile! „Campioana absolută a sifonărilor” este ELBA Timișoara, urmată de Centrul Cultural Municipal și Universul Verde [VEZI TOT DOCUMENTUL]

  Cel mai recent dintre raporturile Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Arad – operat la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Arad și destinat Domnului Primar Gheorghe Falcă a…