În maniera MARILOR DICTATORI AFRICANI: Gheorghe Falcă a vizitat „sărăciile” de la periferia Aradului care iau o masă caldă într-un container, ca în final să declare că „crede cu tărie în acest proiect guvernamental”

masa cada 8
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Elevii şcolii gimnaziale „Ilarion Felea” iau „Masa caldă” în condiţii deosebite

Primărul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a vizitat marţi, 17 aprilie 2018 Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea”. În acest fel edilul a vrut să se asigure că proiectul guveramental „Masă caldă pentru elevi” este implementat aşa cum trebuie în singura unitate de învăţământ din oraş inclusă în programul pilot.

„Ne bucurăm de acest proiect care sper că va scădea valorile  abandonului şcolar. Este un sprijin pentru părinţi care ştiu că cei mici beneficiază zilnic de o masă caldă gratuită, servită în condiţii deosebite. Cred cu tărie că acest proiect guvernamental ar trebui să fie extins în mult mai multe şcoli din Arad şi chiar din ţară. ”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

La finele anului trecut Primăria municipiului Arad a achiziţionat o cantină mobilă tip container care permite, de săptămâna aceasta, servirea unei mese calde celor aproape 400 de elevi ai şcolii arădene. Până acum, copiii nu au putut beneficia de acest program întrucât în unitatea școlară nu exista un spaţiu adecvat pentru servirea mesei.

„ În acest moment 365 de elevi ai şcolii beneficiază de acest program.  Speranţa noastră este ca prin intermediul lui să reducem abandonul şcolar, absenteismul, probleme cu care ne confruntăm de mulţi ani”, a explicat Sofia Mladin, directorul Şcolii Gimnnaziale „Ilarion Felea” din Arad.

Mâncarea este pregătită şi servită de angajaţi ai Cantinei municipale.

„În fiecare zi, la ora 10:45 aducem mâncarea proaspăt gătită la şcoală. La servirea mesei mă ajută o echipă formată din 5 oameni, astfel că cei mici nu au mult de aşteptat. Este atât de plăcut să vezi atât de mulţi copii fericiţi, încât cred că am întinerit 10 ani”, a declarat directorul Cantinei municipale, Mariana Szucs.

Containerul cu destinaţia Sală de Mese, instalat în curtea Şcolii Gimnaziale „Ilarion Felea” este în suprafaţă totală de 180 mp, este prevăzut cu o chicinetă, dotată cu spălător, cuptor cu microunde şi frigider, grupuri sanitare şi sala de mese propriu-zisă cu 25 de mese şi 100 de scaune. Municipalitatea arădeană a optat pentru acest tip de construcţie în primul rând pentru timpul redus de instalare, apoi pentru costurile reduse comparativ cu o construcţie similară zidită de la fundaţie  şi nu în ultimul rând caracterul mobil al containerului care poate fi mutat în orice moment şi în orice locaţie în funcţie de situaţie şi necesitate.

330.000 lei au fost alocaţi din bugetul local pentru cumpărarea containerului şi alţi 25000 lei în vederea amenajării şi dotării acestuia.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

Categorie: Știri
Etichete: cantina, Gheorghe Falca, saracie, scoala ilarion felea, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Forfotă printre INUTILI: Florin Galiș pleacă din ALDE… din orgoliu. Pe Eusebiu Pistru-l doare-n bască de orgoliul lui Galiș
Articolul următor
„Neimportant” că aproape că n-ai unde parca regulamentar: „A fost reluată ridicarea maşinilor parcate neregulamentar!”

1 comentariu. Leave new

  • Hai să le dăm mâncare gratis la țigani! Școala Ilarion Felea are 90% elevi din etnia rromă, care vin la școală fără rechizite, nu învață nimic, se bat și se scuipă tot timpul, deranjează procesul educațional, iar după servirea mesei își îndeasă buzunarele cu pâine și pleacă acasă. De ce a fost aleasă această școală ca pilot pentru proiectul masa caldă, deși n-avea condiții minime pentru asta? Pentru că acolo-i directoare soția șefului ÎȘJ Arad, Claudius Mladin.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie