„Neimportant” că aproape că n-ai unde parca regulamentar: „A fost reluată ridicarea maşinilor parcate neregulamentar!”

masini ridicate
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Începând de marţi, 17 aprilie 2018 a intrat în vigoare hotărârea Consiliului Local Municipal cu numărul 73/2018 în baza căreia se ridică atât vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă cât şi cele fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori a Municipiului Arad.

Societatea care are ca atribuţii serviciul de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor staționate neregulamentar conform prevederilor O.U.G. 195/2002 este S.C Recons. Ridicarea autovehiculelor va fi efectuată numai în baza unei dispoziții întocmite de agenții constatatori din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad sau ai Poliţiei Rutiere.

„Poliţiştii locali au dispus ridicarea unui autoturism staţionat neregulamentar în municipiul Arad, pe bulevardul Iuliu Maniu, iar alte 7 maşini erau pe punctul de a fi ridicate, însă au fost <<salvate>> în ultimul moment de proprietarii lor care au fost sanţionaţi pentru că au staţionat în loc nepermis”, a declarat Florian Barna, directorul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.

Autoturismele ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate de pe Bulevardul Iuliu Maniu, FN, proprietate a S.C. Recons S.A, societate care are  şi obligaţia asigurării pazei şi protecţiei depozitului.

Eliberarea autovehiculelor și a remorcilor, se va face doar proprietarului sau utilizatorului legal (împuternicitului), după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare prevăzute în hotărârea CLM nr. 73/2018.

 

Nr.crt.                  AN 2017               AN 2018

 1. Tarif ridicare 140 lei   160 lei
 2. Tarif transport 160 lei   190 lei
 3. Tarif depozitare 5 lei/oră 5 lei/oră

 

Dacă în termen de 5 zile calendaristice de depozitare, un autovehicul sau o remorca nu sunt revendicate,  Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule din cadrul S.C. RECONS S.A. Arad va solicita Direcției Poliția Locală Arad identificarea proprietarului și informarea acestuia asupra situației autovehiculului ridicat, transportat, depozitat și nerevendicat.

Pentru autovehiculele/remorcile nerevendicate de către proprietari sau împuterniciți în termen de 30 de zile calendaristice de la ridicare, transport și depozitare va fi înștiințată Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad în vederea predării acestora spre valorificare.

Pentru autovehiculele abandonate și fără stăpân se aplică procedura stabilită prin Legea 421/2002. Acestea vor fi depozitate în spaţiile special amenajate, proprietatea Municipiului Arad, situate în str. Dosoftei, FN și vor fi predate  reprezentanților Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: Știri
Etichete: Direcției Poliția Locală Arad i, parcare arad, ridicare masini, S.C. RECONS S.A. Arad, Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
În maniera MARILOR DICTATORI AFRICANI: Gheorghe Falcă a vizitat „sărăciile” de la periferia Aradului care iau o masă caldă într-un container, ca în final să declare că „crede cu tărie în acest proiect guvernamental”
Articolul următor
Fotbalistul arădean Denis Man este pe lista celor mai talentați juniori din Europa

4 comentarii. Leave new

 • Nu e legal, masina e proprietatea mea pe cand drumul public nu e proprietatea lor… Cum sa imi ridice masina pentru ca am parcat neregulamentar pe drum public ? Sunt amenzi pentru asa ceva … Cum sa ridice proprietatea mea si apoi sa iti ceara bani pentru a lua masina inapoi ? Mie mi se pare furt… Nu o sa dureze mult, pana nimereste masina cuiva cu bani care isi permite un avocat bun…. E ca si cum furi sau rapesti pe cineva si ceri bani in schimb …..

  Răspunde
  • ca sa circuli cu masina ta prorprie si personala, pe drumul public care e tot coproprietatea ta, dar administrata (cel putin legal scriptic) de „ei”, a trebuit sa citesti neste pageni, si sa dai un examen, dupa care „ei” te-au gratulat cu un darab de plastic. nu ca ?
   e … in paginile alea citite, scrie de niste sanctiuni contraventionale complementare, care include si ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar.
   ca sa joci, trebuie sa accepti regulile, ca la aifoun cand bifezi casuta.

   Răspunde
 • Mi se pare normal sa fie ridicate masini care blocheaza o intrare, garaj, poarta, linii de tramvai insa ca sa ridici o masina parcata pe carosabil,unde parcarea e interzisa,mi se pare nepotrivit, atata timp cat locurile de parcare regulamentare sunt insuficiente, mai ales la ore de varf.E adevarat ca si oamenii sunt comozi insa nu toate cazurile sunt la fel.Uneori chiar nu ai ce face, esti fortat de imprejurari.

  Răspunde
 • Ca sa vorbim pe lege; ” Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) prin Decizia 9/2015 a stabilit ca procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale”, prin urmare H.C.L.M.73/2018 este nula de drept, indiferent cine constata fapta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…