[IN MEMORIAM] Parastas la doi ani de la trecerea în veșnicie a Părintelui Arhid. Prof. Florin-Adrian Sirca

sirca florin pr
Distribuie:
In memoriam
„Se împlinesc doi ani de la trecerea la cele veșnice a celui care a fost inspector școlar pentru management instituțional și religie , arhid. prof. Florin Adrian Sirca. Ca și colegi de studii post- universitare, pot afirma cu certitudine că a fost un om de o înaltă probitate morală și valoare profesională,  un coleg desăvârșit. Învățământul arădean a pierdut un model de urmat , un om înzestrat cu sensibilitate și frumusețe sufletească. Dumnezeu să-l ierte și să-l  odihnească întru împărăția Lui cea  cerească, iar familiei Bunul Dumnezeu să le dăruiască mângâiere sufletească! Cu multă tristețe, prof. Livius Miscoi!” – primim de la unul dintre discipolii săi din Sântana.

Sâmbătă, de la ora 11, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” se va ridica un parastas în memoria celui care a fost unul dintre cei mai iubiți preoți din generația de după 1990 din acest județ.

[TITLUL INIȚAL] (5 aprilie, 2022) Respectatul preot-profesor și inspector, Sirca Florin, a încetat din viață la vârsta de 51 de ani

Părintele Arhid. Prof. Florin-Adrian Sirca, inspector școlar în cadrul ISJ Arad și slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, a încetat din viață astăzi, 5 aprilie 2022, la vârsta de 51 de ani.

Profund îndurerați, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și tuturor celor apropiați.


Date biografice:

Părintele Florin-Adrian Sirca s-a născut la data de 14 octombrie 1970, în familia Preotului Traian Sirca din Aluniș, Protopopiatul Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Liceului de filosofie-istorie din Timișoara, apoi ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

În 2 noiembrie 2002 se căsătorește cu tânăra Veronica Ierima, cu care va avea doi copii, pe Anamaria-Tatiana și Andrei-Ciprian.

Este hirotonit diacon la 4 iunie 2006 de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

A fost profesor titular la Colegiul Național ,,Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad (din 1997), apoi inspector școlar pentru disciplina Religie (din anul 2005), iar mai apoi și inspector școlar pentru management educațional (din 2006) în cadrul ISJ Arad, până în prezent.

Părintele Florin-Adrian Sirca a încetat din viaţă la vârsta de 51 de ani.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului

sirca florin

Câteva dintre mesajele de condoleanțe transmise de apropiații și colaboratorii săi:

„Un slujitor al lui Dumnezeu a trecut pragul veșniciei.
Părintele Profesor Sirca Florin – un Om deosebit și un prieten apropiat și-a încredințat sufletul în mâinile Părintelui ceresc. Dumnezeu să îl odihnească în pace și să răsplătească toate ostenelile sale.”

„A plecat dintre noi un Om! Părintele arhidiacon Sirca Florin este omul care mi-a pus în mână prima pâine și cu siguranță nu numai mie, ci multor tineri teologi! Este trist că îmi exprim recunoștința față de acest Om, abia acum când nu mai este printre noi. Pot spune doar atât: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă ierte!”


„Inspecție-n Cer.
Uneori, oamenii buni se prea grăbesc să plece dintre noi, se grăbesc fie sa scape de răutatea acestei lumi, fie prea au obosit, fie își caută liniștea sufletească. Dar acum, parca zorii dimineții sunt mai triști, am pierdut un om de o bunătate augustă, am pierdut un mentor de o calitate și un bun simt pe care rar îl mai găsești la oameni, am pierdut un prieten, care s-a grăbit să facă printre îngeri o,, inspecție din Cer. Drum lin spre lumina Învierii părinte inspector Sirca Florin”

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească!


Mesajul de condoleanțe al nspectoratului Școlar Județean Arad:


 

Categorie: In memoriam
Etichete: in memoriam, inspector, preot, preot-profesor, prof. Livius Miscoi, Sirca Florin, teologie Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 5] Pentru toți cei 11 inculpați din rețeaua de contrabandă, Curtea de Apel Timișoara a dispus înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXXII). ANGLIA INTER-PASCALĂ (I)

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie