În ultimele 48 de ore, 261 de șoferi au fost sancționați contravențional, 2 au dosar penal pentru alcoolemie, 10 au rămas fără permis și 11 fără certificatul de înmatriculare

actiuni rutiera arad
Distribuie:
Acțiune cu efective mărite, la Ineu

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier, ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Biroului pentru Protecția Animalelor și ai orașului Ineu, cu sprijinul luptătorilor S.A.S și ai jandarmilor arădeni, au desfășurat o acțiune cu efective mărite, cu scopul descurajării fenomenului infracțional și impunerii respectării legislației rutiere.

În cadrul activității au fost legitimate 265 de persoane și verificate 147 de autovehicule.

Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 79.095 de lei, fiind totodată reținute 2 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în județ cât și în municipiu.Infracțiuni rutiere

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 03.20, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,74 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A mai fost depistat, tot de polițiștii Biroului Rutier, la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, un bărbat de 33 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Strada Constituției. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,43 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 116.800 de lei, din care 123 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 204 persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri. Au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative intrate în vigoare la data de 7 iulie 2023, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă aș IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: contravenții, dosare penale, politisti rutieri, soferi, trafic Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Acesta e spiritul „Bătrânei Doamne”!
Articolul următor
Pe scena Teatrului arădean, un SHAKESPEARE în „cheie” originală, cu muzică, balet și dans

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

greva invatamant

[ACTUALIZARE 2] A treia zi de GREVĂ GENERALĂ în educație. Incapabil să gestioneze eficient această criză majoră, premierul Ciucă încearcă să convingă părinții și elevii să susțină așa-zisele demersuri ale Guvernului în detrimentul cadrelor didactice

[ACTUALIZARE 2] Este a treia zi de grevă generală în educație. Negocierile între reprezentanții sindicatelor din învățământ și decidenții guvernamentali și chiar politic s-au transformat în lupte „care pe care”.…