Încep lucrările de modernizare a terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară”

teren moise
Distribuie:
În scurtă vreme vor începe lucrările de modernizare a terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară”.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, în cadrul conferinței de presă susținută joi, 7 aprilie 2022.

Investiția în valoare de aproape 4 milioane de lei

are în vedere reabilitarea și amenajarea terenurilor de sport și a pistelor de alergare. Pe întreaga suprafață de teren de peste 7000 mp se vor amenaja două terenuri de baschet și alte două terenuri de handbal unde se vor marca tot pe atâtea terenuri de volei.

Pista de viteză va avea 4 benzi,

3 dintre ele se suprapun cu pistă de alergare, iar o bandă rămâne independentă. Nu în ultimul rând se are în vedere amenajarea unei piste și a unei gropi cu nisip, în suprafață de 25 mp, pentru săritura în lungime. Suprafața de joc a pistei este realizată din tartan.

Nu au fost uitați nici iubitorii tenisului de masă. Adiacent suprafețelor destinate activităților sportive s-au prevăzut spații de siguranță.

Acces auto pentru intervenții

De asemenea, proiectul municipalității are în vedere amenajarea unui acces auto ocazional pentru intervenții.

Spațiul verde

Spațiul verde, de aproape 300 mp, va fi refăcut, iar în locul plopilor tăiați se vor planta arbori tineri. Nu în ultimul rând se vor amplasa bănci, coșuri de gunoi, pubele colectoare, un rastel pentru biciclete, o cișmea și o toaletă publică. Terenul de sport va fi prevăzut cu un sistem Wi-fi și va fi iluminat ambiental astfel încât să poată fi folosit și după lăsarea întunericului.

„A fost emisă autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de amenajare a terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară”. Urmează o întâlnire cu constructorul, cel mai probabil săptămâna viitoare, iar apoi va fi emis ordinul de începere al lucrărilor.

Cu siguranță, după Paști, vor fi demarate lucrările la acest spațiu care astăzi nu arată deloc bine. În mod normal, până la finele acestui an vom avea o zonă cu terenuri de sport, cu piste
cu tartan pentru alergat, cu zonă de Wi-fi, cu mese de tenis, cu iluminat nocturn, astfel încât acest spațiu să nu fie folosit doar de către elevii colegiului, ci de către toți iubitorii de sport. Odată cu finalizarea acestei investiții, dar și a celei propuse în cazul fostului Hotel Parc, întregul Bulevard General Dragalina va căpăta o cu totul altă înfățișare, demnă de un oraș așa cum este Aradul.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: Administrație
Etichete: Colegiul Național Moise Nicoară, lucrări de amenajare teren de sport, primaria arad, teren de sport „Moise Nicoară”
Distribuie:
Articolul anterior
Târgul de Paști de la Arad, ediția 2022, vine și cu un concurs de „Decor Sărbători Pascale“
Articolul următor
Asistenta medicală Rodica Băginean de la UPU Arad a fost decorată de Președintele României cu medalia „Meritul Sanitar Clasa a III-a”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie