Începând cu 28 ianuarie, din cauza unui un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză și care deservesc activități esențiale

Distribuie:

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, 26 ianuarie, că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale.

„Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate.

Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză. Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment„, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Astfel, intervalul de programări 28 ianuarie – 15 februarie se decalează cu zece zile pentru 35.000 de persoane care ar fi urmat să fie vaccinate cu prima doză.

Reprogramarea se face automat pentru cei din domeniile esențiale care vor fi amânați. Este vorba despre 35.000 de persoane din cele 71.000 care au fost programate de angajatori. Am extras acele persoane care nu au peste 65 de ani și care nu au boli cronice. Este vorba de o perioadă de 10-14 zile„, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursa: Digi24.ro

 

Categorie: Știri
Etichete: campania de vaccinare, platforma de vaccinare, vaccin, vaccinare anti-covid
Distribuie:
Articolul anterior
O bilă albă pentru Bibarț: „Intenţionăm să limităm folosirea parcărilor din zona centrală de către angajaţii instituţiilor. Locurile de parcare trebuie să fie la dispoziţia arădenilor!”
Articolul următor
CĂMAȘA LUI SORIN CÂMPEANU ÎN SPRIJINUL EDUCAȚIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie