Început de an EXPLOZIV: Poliția lui Toma trebuie să rezolve „complicata speță” CINE A DETONAT INSULA ECOLOGICĂ DIN ALFA!

insula_eco_vandalizata_alfa
Distribuie:
Anul 2023 a început exploziv la Arad… la propriu.

În primele minute ale Noului An, de bucurie, din prostie, din răzbunare pe viață în general sau pur și simplu dintr-o plăcere diabolică de a distruge mai ales bunuri aflate pe domeniul public, o bombă, pentru că altfel nu poate fi numită, a spulberat insulele ecologice digitalizate montate în zona cu blocuri din cartierul Alfa. Și asta, la nici două luni de când au fost achiziționate și montate de către Primăria Arad, aceasta fiind una din totalul de 50 care să deservească Alfa și Confecții.

insula ecologica alfa

insula ecologica vandalizata alfa1

De ce?

Pentru că se poate și pentru că niciodată nimeni nu răspunde pentru actele de vandalism manifestate față de bunurile de pe domeniul public (avem zeci de exemple cu locurile de joacă și parcuri vandalizate). Niciodată nu au fost identificați vandalii și nu au fost sancționați, exclusiv din vina autorităților locale, în special a ineficientei Poliții Locale arădene.

În acest caz, în primele minute după incident, ar fi trebuit să trimită Poliția Locală și chiar Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Arad un mesaj public despre faptul că individul sau indivizii (poate au fost mai mulți) a/ au fost identificat/i și s-au luat măsuri. Pe lângă binemeritata „reținere pentru 24 de ore” astfel încât să-și petreacă Revelionul acolo unde ar merita, „războinicul” să fie obligat la plata pagubelor produse, adică vreo 10.000 de euro +TVA.

Nici n-ar fi greu de identificat dacă s-ar vrea

„Insulele sunt compuse dintr-un set de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, protejate anti-vandalism, închidere automată și camere de supraveghere. Fiind digitalizate, la acestea vor avea acces doar persoanele care dețin cardul pentru intrare. Pubelele sunt conectate online, dotate cu GSM pentru transmisia datelor și bază de date privind beneficiarii și interfață de facturare pentru toate UAT-urile care îl folosesc.” – cel puțin așa au fost prezentate pentru a justifica achiziția. Și chiar ne bucura acest proiect, considerându-l un pas spre civilizație (vezi articol asociat).

Așadar o speță simplă pentru Poliția Locală

Dacă insulele ecologice sunt „protejate anti-vandalism, au închidere automată și camere de supraveghere iar la acestea au acces doar persoanele care dețin cardul pentru intrare” și dacă, astfel cum reiese din imagini, „detonarea” s-a produs din interior (adică cineva a folosit cartela de acces), cine sunt vandalii?

Sau, de fapt, camerele de supraveghere nu funcționează? Sau nu le monitorizează nici dracu mai ales în „zilele libere legal” că doar putem păți orice când e sărbătoare? Sau există probleme la accesul în interior, putându-se intra și fără cartelă?

În concluzie

lipsa de educație a cetățeanului de rând, înclinația celui fără educație spre distrugere și fapte antisociale, în combinație cu ineficiența și lipsa de reacție a instituțiilor publice și cu inexistența unui cadru legal coerent care să poată sancționa aceste fapte, este cocktail-ul perfect care ne ține departe de civilizație.

Dar să stăm liniștiți:

„Zi de zi, polițiștii locali duc o luptă continuă în încercarea de a minimiza impactul actelor contravenționale săvârșite pe raza municipiului.” – cel puțin așa se auto-flatează și se descrie în câteva cuvinte inutilitatea, chiar pe pagina instituției.

Articol asociat:

Un pas spre civilizație: 200 de „Insule ecologice digitalizate”, în municipiu

Categorie: Știri
Etichete: acte de vandalism, cartier alfa, insule ecologice
Distribuie:
Articolul anterior
Pe unde se pierde căldura și cum poți evita costurile mai mari la facturi
Articolul următor
Venituri care cresc la începutul anului 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Cu Mossad-ul pe miriște

Chiar mă întrebam zilele trecute unde au dispărut Ițic și Ștrul, personajele mele preferate din bancuri? De Bulă mi se rupe inima, ce să mai zic, dar parcă Ițic și…