Inclusiv Tăriceanu 🙂 DNA scoate piese importante de pe tabla de șah a politicii românești

tariceanu
Distribuie:

 

 

Procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

DNA precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a fi audiat ca martor.

„Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului sus menționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup. Fiind audiat în 15 aprilie, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, Călin Popescu-Tăriceanu a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesorale ale prințului Paul de către Tal Silberstein, Remus Truică și alții și că nu a discutat cu cel din urmă despre taxele notariale.

„Acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Dan Andronic și Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA despre acest dosar. A precizat, de asemenea, că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marius Marcovici, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, se mai arată în comunicat.

DNA precizează că suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Sursa informațiilor: AGERPRESS
Sursa foto: Libertatea

 

Categorie: Știri
Etichete: coruptie, dna, politica, Tariceanu, urmarit penal
Distribuie:
Articolul anterior
DIICOT cere aviz de urmărire penală pentru patru foști miniștri
Articolul următor
Rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, Ramona Lile, este, din nou, vedetă națională. Revista „22” o proclamă REGINA PLAGIATULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…