Informații pentru deținătorii de bazine de înot, piscine și băi publice din partea DSP

bazin
Distribuie:

Având în vedere creșterea temperaturilor în perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică Arad dorește să comunice operatorilor economici care dețin bazine de înot, piscine și băi publice următoarele informații:

-Monitorizarea apei din bazinele de înot, piscine și băi publice este obligatorie pentru păstrarea sănătății utilizatorilor. Scopul monitorizării este menținerea sub control a parametrilor bacteriologici și fizico-chimici ai apei, precum și furnizarea de informații către utilizator cu privire la calitatea apei conform OMS 119/2014.

-Pentru urmărirea valorilor parametrilor microbiologici ai apei din bazinele de înot, se recoltează bilunar probe de apă, conform anexei 1 din ordinul mai sus menționat.

-Se impune ca prelevarea de probe să fie efectuată de către personal calificat și competent pentru a evita contaminarea probei. Analiza probei de apă trebuie efectuată în laboratoare specializate și acreditate pentru acest tip de analize și cu un personal bine instruit.

Astfel, vă solicităm să facilitați încheierea/prelungirea de contracte cu Direcția de Sănătate Publică a județului Arad pentru a putea preleva și analiza probele de apă conform legislației în vigoare.

Contractele se vor încheia/prelungi înaintea începerii sezonului la departamentul de achiziții a Direcției de Sănătate Publică. Cererile se pot depune personal la secretariatul institutiei sau se pot trimite la adresele de e-mail: [email protected]/[email protected].

 

Biroul de presă al DSP Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: analiza probelor de apă, băi publice, bazine de înot, DSP Arad, piscine
Distribuie:
Articolul anterior
Gala Premiilor Radio România Cultural 2024 | La categoria ARTE VIZUALE a fost premiat proiectul curatorial din anul Capitalei Culturale TM2023 „după SCULPTURĂ / SCULPTURĂ după”, concept expozițional dezvoltat de Sorina JECZA (Fundația Triade) și Attila KIM
Articolul următor
Verificări ale polițiștilor la societățile comerciale care utilizează substanțe pentru protecția plantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…