„Cred că pot fi unul dintre garanţii schimbării în bine a învăţământului arădean” – interviu cu Anca Stoenescu, candidat PSD la Consiliul Local Municipal

anca stoenescu
Distribuie:

 

 

Aţi fost atacată destul de dur pe un anume site de presă arădean. De ce?

Nu o să intru într-o polemică legată de acţionariatul respectivului site, nici de coloratura politică impusă unor jurnalişti eminamente oneşti. Voi spune doar atât: armata de postaci de partid îşi aruncă invectivele degeaba. Asta denotă frică.

De ce le-ar fi frică de dumneavoastră? Vă cunosc şi, sincer, ultimul lucru pe care îl provocaţi e frica.

E vorba de frica de schimbare, o caracteristică a detractorilor. Vedeţi dumneavoastră, echipa PSD, din care am bucuria de a face parte, este dedicată schimbării atitudinii faţă de cetăţenii acestui oraş. Suntem o echipă dinamică, unde experienţa se împleteşte firesc cu entuziasmul. Iar asta îi sperie pe cei care doresc ca lucrurile să rămână la fel. Oamenii aceştia au uitat ce înseamnă dialog, iar unii dintre ei nu cunosc acest termen. Conflictul civilizat aduce progresul, iar progresul învinge întotdeauna. Ca specialist în managementul educaţiei, am avut ocazia să observ cât de periculoasă este încremenirea în timp a procesului de învăţământ. Ca mamă, acest lucru nu poate decât să mă sperie. Ca dascăl, mă întristează. În sfârşit, ca simplui cetăţean, mă irită. Astfel, am considerat că trebuie să iau atitudine.

De aceea PSD?

Este alegerea normală. Am cunoscut aici oameni deosebiţi, oameni cu care pot schimba idei, pot construi, pot angaja schimbarea atât de necesară şi, în fond, atât de naturală.

Există un conflict cu inspectorul şcolar general?

Nu. Există un conflict cu incompetenţa, cu impostura, cu politizarea învăţământului. Există un conflict cu un stil autocrat de a conduce instituţiile, stil copiat după cel al (încă) edilului Aradului. Sunt o mare iubitoare a dialogului constructiv, aşa cum am mai spus, şi cred că unilateralitatea este o formă gravă de autism social. Sper ca această perioadă tristă pentru învăţământul arădean să se încheie duminică. Votul arădenilor va arăta foarte clar că populaţia doreşte schimbarea. Schimbarea de fond, nu doar de formă.

Săptămâna trecută, într-o emisiune radio la care aţi fost prezenţi amândoi, primarul a făcut nişte afirmaţii despre dumneavoastră.

Nu voi comenta acele afirmaţii, care nu au nici un fel de acoperire. Consider că s-au depăşit limitele luptei politice, s-a trecut pe un plan personal, şi nu am de gând să mă cobor la nivelul care ar face posibilă comentarea acelor afirmaţii. Este trist că se recurge la astfel de atacuri, este şi mai trist că un bărbat, investit de către cetăţeni cu o anume putere, îşi permite să atace în direct o femeie, utilizând astfel de metode. Pe de altă parte, asta arată cât de speriată este actuala administraţie de oferta PSD. Iar când eşti speriat, faci orice ca să câştigi. Şi, cu toate astea, nu poţi câştiga, deoarece oamenii simt impostura, la fel şi limitările, mai ales dacă acestea sunt atât de evidente.de aceea, duminică, arădenii vor alege corect, vor alege progresul, vor alege PSD.

Cum vedeţi conlucrarea cu viitorul primar, acum, când sondajele vă sunt favorabile?

Vom lucra foarte bine cu noul primar. Cu atât mai mult cu cât acesta se va numi Sebastian Bulumac. Sunt sigură de asta.

(P)

NOTĂ: În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, criticarad.ro va publica articole cu conținut politic-publicitar.

Categorie: Știri
Etichete: Anca Stoenescu, interviu, invatamant, politica, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 6] Ultima rundă a dezbaterilor publice la funcția de primar – Episodul IV [ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ]
Articolul următor
Reforma în cultură

1 comentariu. Leave new

  • fara minciuni se cere in lumea aceasta doar pentru ca oamenii au teama sa traiasca asta se intampla de fapt oamenii se sperie de lucruri din jur si comunica din ce in ce mai putin solutia este prietenia care va disparea nu peste mult timp

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie