ISJ Arad a primit deja 63 de cereri de înscriere în școli a unor copii de refugiați ucraineni

isj
Distribuie:
Inspectoratul Școlar Județean Arad a primit, vineri, 63 de cereri de înscriere în școli a unor copii de refugiați ucraineni.

Integrarea acestora în clasele existente se va face chiar din această săptămână și vor fi ajutați în comunicare de studenți ai celor două universități locale (UAV și Vasile Goldiș).

Doar 8 din cei 63 de copii sunt de grădiniţă, restul fiind în toate clasele până la a XII-a. Ei vor fi repartizați la cele mai apropiate școli de locul în care stau.

Vor fi organizate și săli de clase dotate cu echipamente conectate la internet, prin care elevii ucraineni vor putea accesa platformele puse la dispoziție de Ministerul Învăţământului din Ucraina.

Cele 63 de cereri au fost primite într-o singură zi și reprezentanții ISJ cred că vor urma și altele

„Am primit astăzi (n.r. vineri, 18 martie) 63 de cereri de înscriere din partea copiilor refugiaţilor ucraineni. La începutul săptămânii viitoare vom face repartiţia către diferite unităţi de învăţământ din municipiul Arad şi din oraşul Ineu. Aceşti copii vor fi integraţi în clasele existente în şcoli. Cele două universităţi arădene ne sprijină cu studenţi voluntari care sunt capabili să comunice cu aceşti elevi, pentru a-i ajuta să se integreze. Copiii ucraineni vor participa atât la activităţile didactice, cât şi la cele extracurriculare”, a declarat Marius Gondor pentru Agerpres.

Sursa: Agerpres.

Categorie: Știri
Distribuie:
Articolul anterior
Cum ar fi dacă nu ar trebui să aștepți după comanda de termopane?
Articolul următor
Ce mai face ISFAN? DĂ CLASĂ! La nici un an de când PROCURORII L-AU SCĂPAT DE PUȘCĂRIE pentru „fals de identitate” și „uzurpare de calități oficiale”, tânărului GURU care a uimit Aradul I-A RODIT SMOCHINUL și s-a mutat pe nișa „ajutat mame cu copii refugiate din Ucraina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…
profesori almas large

Profesori almășeni în Cipru

Timp de o săptămână, la prima mobilitate, în cadrul proiectului Erasmus+, un grup de profesori de la Școala gimnazială „Lazăr Tâmpa” din Almaș au participat la workshopuri de dezvoltare și…