Judecător Adriana Stoicescu: „ Ne-am săturat de experimente pe seama magistraților. Apetența politicienilor pentru a măcelări non stop legile justiției trebuie să înceteze!”

adriana stoicescu
Distribuie:

 

 

Niciun comentariu suplimentar nu trebuie făcut la mesajul concis, îndelung mocnit și dur transmis clasei politice, printr-o postare publică, de judecătorul Adriana Stoicescu. Cel mult, se poate întări o recomandare adresată tuturor politicienilor: NU VĂ MAI BATEȚI JOC DE JUSTIȚIE!

 

„ Infinita ipocrizie a politicienilor nu contenește a uimi.

După ce au fost rezolvate toate problemele țărișoarei, am învins virusul în luptă dreaptă și suntem pe cale să salvăm și alte planete, urmează cea mai importantă problemă: JUSTIȚIA.

Într-o bătaie de joc nesfârșită, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept țel măreț modificarea legilor justiției. În fapt, singurul scop al politicienilor, uniți în cuget și în simțiri, pare a fi acela de a duce puterea judecătorească înapoi în timp. Umilită, călcată în picioare, nebăgată în seamă. Și mai ales, docilă.

Numirea politică a procurorilor de rang înalt nu le este suficientă. Trebuie musai numiți și judecătorii în același mod. Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite să le asigure politicienilor liniștea mult visată.

Elanul politicienilor nu este greu de înțeles. După ce luni de zile și-au smuls părul din cap că secția specială urmează să nenorocească magistrații incomozi, azi, aceiași politicieni experți văd în SIIJ cooperativa Nufărul, de parcă toată țara ar musti de corupție în rândul magistraților. Nici un cuvânt despre faptul că este unica structură a căror procurori pe funcții de execuție, dar și cei cu funcții de conducere, sunt numiți de Consiliul Superior al Magistraturii.

Întotdeauna au luptat cu corupții altora, nicidecum cu ai lor. Întotdeauna Curtea Constituțională a fost o instituție perfectă când deciziile le sunt favorabile și devine o instituție desuetă și de netolerat când deciziile nu convin politicienilor. Întotdeauna avizele CSM sunt doar consultative, iar factorul politic oricum nu dă doi bani pe ele. Întotdeauna justiția trebuie apărată de ea însăși și nu de legile haotice, contradictorii și de neînțeles care transformă activitatea judecătorilor într-un hei rup continuu.

Ne-am săturat de experimente pe seama magistraților.
Apetența politicienilor pentru a măcelări non stop legile justiției trebuie să înceteze.

Sau, mai bine, nu vreți să veniți să faceți munca noastră?
Atunci probabil ar fi liniște…”

 

Categorie: Opinii
Etichete: coruptie, CSM, judecatori, justitie, magistrati, politicieni, procurori, SIIJ
Distribuie:
Articolul anterior
„Tehnici” noi de furat portofele, marca Boul Roșu: au STROPIT o femeie cu apă după care „au făcut-o din rucsac”
Articolul următor
Fix INVERS decât cum ar fi fost normal, Primăria introduce TAXĂ de INTRARE după ora 17, pe ȘTRANDUL „Neptun”: 10 lei ca să… nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…