La SĂVÂRȘIN, săptămâna 8-16 septembrie este cu și despre POEZIE

SAVARSIN FESTIVAL
Distribuie:

 

În acest weekend, la Săvârșin, se va derula cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Literatură „Dorel Sibii”, unul dintre cele mai importante evenimente literare din vestul țării, frecventat și aperciat îndeosebi de scriitorii tineri și devenit un fel de „clasic al noncoformismului”. Zilele de 8 și 9 septembrie sunt dedicate aproape exclusiv poeziei și reunesc 40 de scriitori din judeţele Arad, Bihor și Hunedoara, în special dintre cei afiliaţi la Filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România, dar şi invitaţi cu personalitate literară recunoscută din alte părţi ale ţării. De asemenea, oamenii împătimiți de literatură sunt liberi să participe la eveniment.

Cu acestă ocazie au loc dezbateri având ca tematică literatura română de azi, lecturi publice, poezie şi proză în lectura scriitorilor invitaţi, sub genericul arghezian „Nicidată toamna nu fu mai frumoasă”. Locul de desfăşurare a acestor discuții și intervenții critice este sala festivă a Primăriei Săvârşin.  Se vor acorda premii ale festivalului şi premiul special „Principesa Margareta” – intrat, și el, în tradiție.

Evenimentul cultural se va prelungi, tot la Săvârșin, în perioada 12-16 septembrie 2018, când va avea loc Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori, destinată scriitorilor performanţi din generaţia tânără care au publicat deja cel puţin o carte remarcabilă. La ediţia din acest an vor participa 20 tineri scriitori selectaţi după aceleaşi criterii de performanţă. „Publicului iubitor de literatură va putea lua, astfel, contact direct cu literatura vie, proaspătă, cu tendinţele şi direcţiile spre care se îndreaptă acesta” – promit organizatorii.

Categorie: Știri
Etichete: a XX-a ediție, Festivalul de Literatură „Dorel Sibii”, Savarsin, Tabăra de Literatură a Tinerilor Scriitori
Distribuie:
Articolul anterior
Orchestra de cameră a Filarmonicii de Stat Arad va susține un concert cu lucrări celebre din repertoriul românesc și universal, la Budapesta
Articolul următor
Drumurile județene Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab vor intra în MODERNIZARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe