La sediul Guvernului Provinciei Hainan, a fost semnat un „Memorandum de Înțelegere” între provincia Hainan și județul Arad

Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – C.J. Arad]

Hainan (China) și Arad au aniversat împreună 20 de ani de relații administrative!

Guvernatorul Provinciei Hainan, dr. Shen Xiaoming, și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au semnat astăzi, la Haikou, capitala Provinciei Hainan, un Memorandum de Înțelegere care stabilește evenimentele comune ale celor două entități administrative în anul 2018.

Documentul a fost redactat cu ocazia aniversării a 20 de ani de relații administrative între cele două comunități.

Semnarea documentului a avut loc în cadru festiv, la sediul Guvernului Provinciei Hainan, o insulă cu 9 milioane de locuitori. La eveniment au participat, din partea chineză, Lu Zhyuan, secretarul general al Guvernului, Han Yingwei, director general al Comisiei de Sănătate și Planificare Familială din Hainan, Kang Baiying, director general adjunct al Directoratului pentru Relații Externe, Pan Huili, inspector general școlar al provinciei, Chen Tiejun, director general adjunct al Comisiei de Dezvoltare Turistică Hainan, Li Xianhua, vicepreședinte al consiliului director al Grupului HNA (care include și compania aeriană Hainan Airlines). Aradul a fost reprezentat, alături de președintele Consiliului Județean, de prof.univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei arădene a Casei Româno-Chineze și de dr. Andrei Ando, director de Comunicare și Strategii la Consiliul Județean Arad.

Guvernatorul Shen Xiaoming a remarcat cu regret că relațiile dintre cele două comunități nu au fost atât de intense cum ar fi fost de dorit, rezumându-se la unele vizite protocolare, și acelea rare. A vorbit despre implicarea personală a liderilor administrației locale în vederea intensificării colaborării și a declarat că Guvernul Provinciei Hainan va fi un mediator între Consiliul Județean Arad și companiile chineze din Hainan, din domeniul aviației, turismului și sănătății publice, pe care președintele Consiliului Județean le-a invitat să investească în județul nostru. „Împreună putem amplifica punctele noastre forte, și tot împreună, cu punctele tari ale fiecăruia dintre noi putem suplini lipsurile celuilalt”, a precizat Shen Xiaoming.

Președintele Consiliului Județean Arad a declarat în cadrul evenimentului: „Consider că după 20 de ani, provinciile noastre au trecut de etapa de cunoaştere şi tatonări, au o relaţie matură care poate fi completată cu relaţii pragmatice de colaborare efectivă, pe plan economic şi cultural. De aceea, îmi doresc foarte mult să dezvolt relația cu Hainan și cu Republica Populară Chineză, care este un model al eficienței.

Memorandumul de Înțelegere dintre Arad și Hainan prevede relații concrete de colaborare în domeniul mobilității tinerilor, schimburilor culturale și a misiunilor de afaceri, după un calendar care a fost stabilit în prealabil de cele două părți.

Reorganizăm întregul concept de „relații internaționale” al Consiliului Județean. Îmi doresc pragmatism și concretețe, ca fiecare înfrățire să însemne ceva palpabil pentru cetățenii Aradului și pentru partenerii noștri. Astfel de acorduri nu trebuie să rămână pe hârtie, ci să producă efecte concrete, de genul celor cu care revenim de la Hainan”, a mai precizat Iustin Cionca.

Sâmbătă seara președintele Consiliului Județean Arad va avea o intervenție la televiziunea provinciei Hainan, fiind invitat să comenteze viitorul relațiilor dintre cele două comunități.

Categorie: Știri
Etichete: afaceri, Casei Româno-Chineze - filiala Arad;, CJ Arad, colaborare, dr. Andrei Ando, guvernator Shen Xiaoming, Lu Zhyuan, Memorandum de Înțelegere intre Hainan si Arad, presedinte Iustin Cionca, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, schimburi culturale
Distribuie:
Articolul anterior
Ilie Cheşa: „Administraţia Falcă vrea să majoreze cu 50 % tarifele pentru transportul în comun”
Articolul următor
Toamna Bobocilor la Colegiului Tehnic de Construcții și Protecția Mediului [FOTO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie