Lansarea volumului de poeme romantice „Prin jar” de Adina Lăpăduș Matei

jar poeme
Distribuie:

Dacă poezia este cea mai frumoasă dragoste din sufletul nostru, atunci, cu siguranță, dragostea este cea mai frumoasă poezie a sufletului nostru… Poezia, precum iubirea, trebuie sărbătorită mereu.

Poezia, precum iubirea, vindecă neajunsurile și ne alină suferința. Poezia, precum iubirea, ne însoțește spre sfere atemporale, cu universuri și versuri în cuvinte de suflet, versuri ce vin ca un dar pentru sufletul fiecăruia dintre noi, versuri în care să ne (re)descoperim pe noi înșine.


Poezia, precum iubirea, renaşte în fiecare zi… în suflet, pentru suflet, „prin jarul” sufletului, după cum afirmă Adina Lăpăduș Matei, în volumul de poeme de dragoste „Prin jar”, ce va fi lansat joi, 7 martie 2024, începând cu orele 17:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad. 

În luna lui Mărțișor, când primăvara împletește firul roșu cu cel alb, când mama este cea mai frumoasă expresie a iubirii, când stihurile își sărbătoresc existența prin frumoasa Zi Internațională a Poeziei, o carte de poeme ce răsare din „regăsiri, emoții, sentimente, întrupate în cuvinte” rămâne mărturie a clipelor trecute din „primăverile sufletului”, după cum afirmă autoarea în „Argumentul” volumului, ce va fi lansat în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad. 

Despre poezia ce vibrează în sufletul nostru, despre farmecul liricului ce ne atrage în zile de primăvară, despre o carte „Prin jar” în dar, va vorbi prof. Florica R. Cândea și prof. univ. dr. Anton Ilica, într-o atmosferă în care versurile vor fi acompaniate prin momente muzicale susținute de Eugenia Ponta Pete, Ioan Chișeoan, Valer Müller și Lucian Gevelegian.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: Adina Lăpăduș Matei, lansare poeme de dragoste
Distribuie:
Articolul anterior
O tânără de 23 de ani, căutată în toată Europa pentru proxenetism, capturată în Timiș
Articolul următor
Ariana Grande – despre eticheta de „Distrugătoare de căsnicii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie