LEGO® România și RoLUG au dus un record românesc la Budapesta 

comicconhu 1
Distribuie:

Cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume, expusă la Budapest Comic Con. Doi pasionați de piese LEGO® din Timișoara și Arad au contribuit la realizarea recordului.


LEGO România și RoLUG (Grupul utilizatorilor LEGO din România) au expus cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume la Budapest Comic Con, unde a putut fi admirată de pasionații universului Star Wars™. Diorama a fost realizată de o echipă de 26 de adulți pasionați de piese LEGO, membri ai RoLUG, care au construit scenele ce compun macheta finală în mai multe colțuri ale țării. Părți din dioramă au fost costruite la Timișoara și Arad, prin implicarea a doi pasionați de astfel de construcții.

În urma măsurătorilor oficiale, construcția a primit omologarea din partea autorității globale în domeniul stabilirii recordurilor pentru „Cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume”, cu o suprafață totală de 45,746 metri pătrați. 

Expunerea sa a adus în fața publicului o demonstrație a modalităților nelimitate prin care pasiunile pot prinde viață cu ajutorul pieselor LEGO. Cunoscutele piese devin, astfel, mai mult decât un instrument de joacă – o resursă creativă inepuizabilă în mâna constructorilor de toate vârstele, ce poate fi reutilizată infinit în proiecte care pun la încercare imaginația creatorului. Versatilitatea construcțiilor din piese LEGO a primit din partea pasionaților de astfel de construcții și un nume: MOC (My Own Creation), reprezentând machete integral imaginate, proiectate și construite de ei.

O astfel de creație este și diorama expusă în Budapesta, apreciată pentru complexitatea creativă și a execuției. Peste un milion de piese LEGO au fost minutios alese  dintr-o varietate seturi, de la cele specifice tematicii Star Wars, la LEGO Classic și LEGO Tehnic pentru a realiza  o creație proprie și unică, ce aduce împreună mai multe scene recognoscibile din franciza originală și ecranizările recente. 

Macheta a fost realizată în descursul a trei ani, printr-un proiect colaborativ complex, coordonat de la distanță de inițiatorii proiectului, o echipă tată-fiu de constructori pasionați de piese LEGO  –  Bence Czilli, în calitate de Creative Lead, și  Botond Czilli, Project Coordinator. Părți ale dioramei au fost construite individual în opt orașe din România – Bucuresti, Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Brașov, Arad – și asamblate pentru prima dată la București, de unde au plecat pentru a fi reasamblate în Budapesta. 

„Proiectul desfășurat împreună cu RoLUG a fost cel mai amplu demers al nostru pe piața din România de până acum și o demonstrație a modurilor infinite în care piesele LEGO pot fi integrate în proiecte creative. Ne bucurăm să vedem acum proiectul expus în afara granițelor, într-una dintre țările cu importanță majoră în regiune, alături de care am lucrat îndeaproape pentru a aduce fanilor universului science-fiction cea mai bună experiență de interacțiune cu brandul”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria Grupul LEGO.

„Noi, RoLUG, suntem entuziasmați să reprezentăm România peste hotare, în cadrul evenimentului Budapest Comic Con. Incredibila creație pe care am realizat-o în România, cea mai mare dioramă din piese LEGO® din lume, este un simbol al spiritului inovator pe care îl au creatorii români și rezultatul muncii în echipă în cadrul comunității noastre. Ducând această realizare deosebită în afara țării, împărtășim bucuria creativității și colaborării, evidențiind cu mândrie potențialul artiștilor români”, a declarat Mirona Constantin, Ambassador RoLUG. 

Diorama este construită din peste un milion de piese LEGO® și peste 1.500 de mini figurine.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: budapesta, comic con, lego
Distribuie:
Articolul anterior
Elevii Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad premiați la concursul de matematică „Ioan Aron”
Articolul următor
Expoziția „Eroi la datorie: pompierii și comunitatea arădeană” din cadrul proiectului expozițional „Pompierii arădeni – istorie și identitate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…