Lansare de carte: un volum despre femeia creștină – o candelă a credinței

crestin
Distribuie:

Miercuri, 22 mai 2024, începând cu orele 14.00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la lansarea volumului „Femeia creștină candelă a credinței: studiu cu referire specială la activitatea femeilor ortodoxe din părțile Aradului în secolele al XIX-lea – al XX-lea”, semnat de Elena Gherghinescu-Ziegler.


Cele două secole de „activitate și implicare a femeilor ortodoxe în devenirea culturală, socială, bisericească şi chiar politică a poporului român” vor fi prezentate de pr. prof. univ. dr. Cristinel Ioja, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, decan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” Arad, alături de protos. lect. univ. dr. Nicolae M. Tang, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”.

afis lansare de carte 22 mai 2024 biblioteca aradConform autoarei, în acest volum publicat la editura Mirador din Arad, cititorii interesați vor găsi „oportunitatea de a explora în profunzime o temă dedicată femeilor ortodoxe”, considerată „o provocare și o responsabilitate față de rolul lor social și cultural, cu implicații în mărturisirea credinței Bisericii”. Aducem astfel în atenția cititorilor o lucrare de interes pentru înțelegerea rolului și contribuției femeilor ortodoxe din Arad în evoluția culturală, socială și religioasă a poporului român în secolele al XIX-lea și al XX-lea, un subiect ce onorează activitatea și memoria, evidențiind importanța și relevanța contribuției femeii ortodoxe  – percepută drept candelă a credinței – pentru comunitatea și societatea arădeană.

Evenimentul, ce va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, va cuprinde de un recital de pricesne oferit de grupul vocal „Sfânta Muceniță Sofia”, condus de Carina Maria Pirtea.

Vă așteptăm cu bucurie!

Biroul de presă al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: femeia crestina, lansare carte
Distribuie:
Articolul anterior
Trafic rutier oprit pe strada Căpitan Ignat
Articolul următor
În ultimele 72 de ore au fost aplicate 494 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 15 permise, 14 certificate de înmatriculare și 152 de persoane au fost testate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…