Rezultatele etapei a 6-a
Avântul Periam – Politehnica Timișoara 0-3
– Prună 53, Istratie 60, D. Ciurel 75
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1
Mancaș 70, Jichici 90 – Pășcălău 58
CS Timişul Şag – Lotus Băile Felix 0-1
– Sala 14
Viitorul Arad – CSC Peciu Nou 1-3
Bădăuță 10 – Velici 34, Ignea 68, Făndel 90+5
Minerul Lupeni – Progresul Pecica 0-1
– Kyrychenko 44
Etapa următoare (11-12 oct): Felix – Lupeni, Pecica – Periam, Cermei – Șag, Peciu Nou – Ghiroda, Poli – Viitorul.
Clasament:
Dezinvolți pe orice „Comunal” | Avântul Periam – Politehnica Timișoara 0-3 (0-0)
Politehnica Timișoara se simte bine pe „Comunalele” din județul Timiș. De data asta, „voia bună” s-a produs în deplasarea de la Avântul Periam, deși gazdele au ținut scorul nul la pauză, după o repriză în care „s-au luat de gât” cu adversarul, pe care l-au ținut în frâu. Poliștii l-au pierdut din minutul 8 pe portarul Moșoarcă, care s-a lovit la mâna dreaptă în încercarea de a respinge mingea de lângă bară, urcându-se direct în ambulanță. Timișorenii l-au trimis în poartă pe Enășescu, 17 ani, care s-a descurcat bine, neluând gol. Treptat, oaspeții au dus jocul tot mai mult spre poarta adversă în actul secund, reușind să deschidă scorul în minutul 53. Prună a pătruns pe axul central spre careul gazdelor, a pasat spre stânga, dar mingea i-a revenit dintr-o respingere și din 14 metri careului a marcat cu un șut lângă bară, în dreapta portarului, 0-1. Șapte minute mai târziu, „vârful” Istratie – bun jucător – a marcat din nou pentru Poli, cu un șut în diagonală din 25 metri, 0-2. Tabele de marcaj a arătat 0-3 la final, pentru că în minutul 75 David Ciurel a primit mingea în careu de la Istratie și a marcat cu un șut pe colțul lung. „A fost un joc bun făcut de băieţii noştri, care au pus în teren cam tot ce am discutat în săptămâna premergătoare jocului. Încep să aibă mai multă încredere în ei, începe să arate mai bine jocul”, a fost de părere Cristian Gălan, antrenor la Poli Timișoara.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Baeram, Clipotă (66 Giurici), Mureşan, Ştefanciuc (66 Jurj) – Oancia, Gaşpar (77 Șmalbergher) – Cristea, Trandu (81 Dobricean), Mager (77 Mânecan) – Praţa
Politehnica (antrenor Cristi Gălan): Mosoarcă (11 Enăşescu) – Miclăuş (46 Amariei), Roşu, Vlaicu, Nagy – Rotariu – Prună, D. Popa, Marincu (71 D. Ciurel), Boariu (71 Erceanu), Istratie (84 Grancea).
N-a fost să fie nici de data asta | CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1 (0-0)
Pentru că au rămas „pe zero” după primele cinci etape, Radu Popa a spus „pas” și pe banca tehnică a venit Norbert Polgar. Băiat fain și el, pasionat, cu potențial în meserie. N-a avut el timp să schimbe multe, dar în deplasarea de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, cei de la Gloria Lunca Teuz Cermei (ce nume lungi de echipe), au schimbat la „modulul tupeu”. La „sămădăi” nu s-a modificat însă ceva. Valoarea tânărului portar Robi Rusu, care și-a salvat echipa din câteva faze delicate. Oaspeții l-au avut și pe Dinu în dispoziție bună de joc, dar mijlocașul Cermeiului n-a avut șansă la șutul din minutul 15, când mingea a trecut razant cu bara în afara terenului. Timișenii l-au avut pe Buțu singur cu Rusu în față, dar portarul arădean n-a putut fi învins.
În fine, perioada bună de joc a Cermeiului, a fost încununată cu golul marcat de Pașcalău în minutul 58, deviere din fața careului mic, la centrarea lui Filimon. Din păcate avantajul n-a ținut decât până în minutul 74, când Mancaș i-a pus-o în
vinclu lui Rusu, din 20 de metri. Era bun și acest 1-1, că era primul punct pentru Cermei, dar totul s-a năruit în final de meci. Siminic a fost eliminat în minutul 84 pentru două „galbene”, pentru ca în minutul 90, Ghiroda să marcheze golul victoriei prin Jichici, după o învălmășeală în careul cermeian. „Suntem supărați că am condus, am avut meciul în mână, nu credeam că nu vom lua măcar un punct”, a comentat dezamăgit Norbert Polgar, noul antrenor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Hai că poate vă iese etapa viitoare. Baftă!
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Flonta – Ilie (46 Coroiu), Fridrich, Stupu, Datcu – Stoi (43 Pop), Precup – Mancaș, Jichici, Trip – Buțu.
Cermei: R. Rusu – Joldea, Pașca, Vasiu, Siminic – Iosu (82 Iosu), Piț (90 Steleac) – Mercioiu, Dinu (65 Sevici), Filimon – Pașcalău (75 Novac).
Ce-au luat pe mere, au dat pe pere | Timişul Şag – Lotus Băile Felix 0-1 (0-1)
Etapa trecută, Timișul Șag luase trei puncte nesperate la Pecica, iar antrenorul Ciprian Urican debuta pe banca tehnică „în grafic”. Graficul i-a fost stricat însă etapa asta, că ,,dom’ profesor” a pierdut acasă că Lotus Băile Felix. Bihorenii au intrat în avantaj în minutul 14, când Ciurcui a executat un corner, și Sala, un puști de 18 ani, a reluat mingea în poartă din șapte metri. Cei din „băi” au știut să-și mențină avantajul minim până în final, în timp ce la Șag, Cipri Urcican are de lucru cu ofensiva, deși n-ar trebui, când te uiți cine „lucrează” pe aceste posturi: Al. Munteanu, Românu, Ivanovici și Făgărășanu. Baftă „profe”! „A fost un meci de luptă, pe un teren greu și consider că am obținut o victorie muncită, dar
meritată”, este un fragment din declarația dată de antrenorul Cosmin Bodea de la Lotus Felix, grupare clasată pe ultima treaptă a podiumului după etapa asta.
Timișul Șag (antrenor Ciprian Urican): Iovicin – Candreanu, Taub, Podină, Zaharia – Lungu, Al. Popa – Munteanu, Românu, Ivanovici – Făgărășanu.
Lotus Băile Felix (antrenor Cosmin Bodea): Barabaș – Paublusztig, Ghiță, Oltean, Arsene – Negru (46 Bochiș), Gheban – Sala, Ciurcui (85 Blăgea), Chindlea (79 Chenceanu) – Tămaș (90+3 Al. Popa).
Unii cu ocaziile, alții cu golurile | Viitorul Arad – CSC Peciu Nou 1-3 (1-1)
Datele problemei nu erau simple din start, pentru Viitorul Arad. Adversarul – CSC Peciu Nou – e o echipă cu experiență deja în Liga trei, și-n plus timișenii au un lot cu jucători căliți în primele două eșaloane. Dar cu toate astea, arădenii au sperat, și-au făcut cât au putut de bine jocul, dar din păcate la final s-au bucurat oaspeții.
Lucrurile păreau să meargă bine pentru Viitorul, mai ales că reușiseră să deschidă scorul în minutul 10. Bădăuță a marcat un gol frumos, cu stângul, șut din marginea careului spre vinclu, în stânga portarului Lăpădat. Apoi, până la capătul primei jumătăți de oră, Sas, Gavrilă și Bădăuță au fost în prim plan la poarta adversă, dar portarul Lăpădat a parat șuturile primilor doi, în timp ce autorul golului a șutat în plasa laterală. Oaspeții au contat în acest timp doar la un atac la care Velici a șutat plasat, dar Gârlea a respins. Cei de la Peciu a primit un penalty în minutul 32 – fault Stoia la Bobocea – iar Velici a restabilit egalitatea cu o execuție în stânga lui Gârlea.
După pauză, timișenii au fost mai insistenți în atac, Gârlea a fost salvat de bară la șutul din lovitură liberă expediat de Ignea, pentru ca la alte două atacuri, Mera să nu cadreze poarta din opt metri, iar șutul lui Velici să fie scos din vinclu de Gârlea. A fost totuși 1-2 în minutul 68, când Ignea a marcat direct din corner, dar gazdele au solicitat vehement un penalty peste zece minute. La un contact în careul oaspeților între Bădăuță și Nicolescu, atacantul arădenilor a căzut, dar „centralul” a considerat că e simulare. Arădenii au protestat, antrenorul Flavius Pavel alegându-se cu un „galben”. În prelungiri, la ultima fază a meciului, Peciu Nou a mai marcat o dată prin Făndel, care l-a învins pe Gârlea din marginea careului mare, iar antrenorul Flavius Pavel a spus printre altele: „Păcat de munca băieților, se pregătesc zilnic și își doresc, azi am jucat ce a trebuit, atâta timp cât am pus mingea jos… Am făcut un meci bun astăzi, dar ne lipsește norocul”. Iar Vlad Bura, antrenor la Peciu Nou a precizat: „Ca să câștigi asfel de meciuri trebuie să ai jucători valoroși și cu experiență, ca Gelu (n.a. Velici), Ignea, Mera și ceilalți…Obiectivul nostru este play-off-ul și sper să-l putem atinge”.
Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gîrlea – T. Bodri (77 Hațegan), Gomboș, Munteanu, Stoia (46 Stoianovici) – Gavrilă (63 Vezan), Lazăr (77 Ungureanu) – Thiam, Sas, Blickling (63 Miculaiciuc) – Bădăuță.
Peciu Nou (antrenor Vlad Bura): Lăpădat – Macovei (17 Bobocea), Mera, Nicolescu, Ureche – Ignea, Ciubotariu (77 Hecsko) – Mura (58 Sporin), Fandel, Pamfile (58 Voroș) – Velici (77 Giuricici).
Muncă rodnică în Vale | Minerul Lupeni – Progresul Pecica 0-1 (0-1)
În „Vale” nu-i simplu să te impui. Asta că Minerul Lupeni, deși ca nou „promovată” – mă rog „invitată” – au atuul unui public incandescent și destul de numeros, cărora le-a lipsit fotbalul în ultimii zece ani. Numai că Progresul Pecica a fost echipa isteață, pragmatică, lucidă. Și mai important, a fost cea care a deschis scorul, pe finalul primei reprize. Cum? Simplu! Borcea urcat pe stânga a centrat în fața porții, unde a apărut Kyrychenko, reluare din doi metri și 0-1. Gazdele nu s-au simțit bine cu acest handicap, având în reprize secundă doar o bară prin Abraham.
Așa că la vestiare, cei care au cântat au fost pecicanii, care au luat trei puncte importante pe un teren „greu”. Iar Dan Stupar, antrenor la Progresul Pecica, a subliniat că „A fost un meci mai mult disputat decât spectaculos, un meci de
uzură”. Din tabăra celor de la Minerul Lupeni, antrenorul Dan Voicu a considerat că „Am avut și ghinion, am avut două ocazii, am avut o bară, deci n-a vrut să intre”. Bine că le-a intrat a pecicanilor. Bravo Progresul!
Lupeni (antrenor Dan Voicu): Raţ – Toma, Dulap, Creciunesc, Doboș – Prem, Marinca (68 Bănceanu), Petea (68 Vlad), Eshun (57 Cercel) – Baidoo, Abraham (57 Bedea).
Pecica (antrenori Dan Stupar și Băgdan Bozian): Zamfir – Haloș, Iurasciuc, Wild, Aldan – Suslak, M. Salka – Borcea (96 Olăroiu), Călin, Șimăndan – Kyrychenko.