Lungmetrajul „Explicație pentru tot”, în premieră la Arad, la Cinematograful „Arta”

afis explicatie pentru tot 1
Distribuie:

Lungmetrajul „Explicație pentru tot” (r. Reisz Gábor), va putea fi văzut, în premieră la Arad, la Cinematograful „Arta”. Proiecția este programată să aibă loc vineri, 26 ianuarie 2024, de la ora 19:00 iar accesul publicului va fi gratuit.


„Explicație pentru tot” a avut premiera internațională anul trecut, la Festivalul de Film de la Veneția, unde a făcut parte din competiția oficială din secțiunea Orizzonti și a obținut Premiul secțiunii.

Este cel de-al treilea film al regizorului, cunoscut cinefililor pentru lungmetrajul lui de debut multi-premiat, For Some Inexplicable Reason/Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan.

Filmul surpriză de la Veneția este nominalizat și de Academia Europeană de Film la Premiul pentru cel mai bun film european al anului 2023.


afis explicatie pentru tot


Sinopsis

Este vară la Budapesta. Liceanul Ábel ar trebui să se pregătească pentru examenul de bacalaureat, dar tocmai și-a dat seama că este îndrăgostit de cea mai bună prietenă a lui, Janka.

Janka este bună la învățătură și nu trebuie să-și facă griji pentru examen, dar este îndrăgostită de profesorul ei de istorie, Jakab. Jakab are o familie, încearcă să supraviețuiască ca profesor în Ungaria și a avut deja o dispută cu tatăl conservator al lui Ábel.

Tensiunile unei societăți divizate ies la suprafață atunci când examenul de istorie al lui Ábel se transformă într-un scandal național, iar el se găsește undeva între cele două tabere, în mijlocul a tot ceea ce se întâmplă și este încă îndrăgostit.


Biroul de presă al PMA


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: cinema arta, explicație petru tot, lungetraj, proiecție
Distribuie:
Articolul anterior
Makerspace la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad
Articolul următor
[email protected]. Episodul 34 | B-ton în cea mai pură esență a lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…