Lupaş își explică VOTUL NEGATIV în CLM pe Regulamentul pentru FAȚADELE CLĂDIRILOR: „Se putea face mai mult pentru arădeni!”

marin lupas clm
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

Marin Lupaș s-a abținut de la votarea Regulamentului pentru fațade elaborat „prea tardiv” de administrația PNL motivând că nu va gira o manevră „de fațadă” a liberalilor înainte de campania electorală. Proiectul a trecut cu votul celorlalți consilieri.

„Nu sunt împotriva unui Regulament pentru faţade, am cerut sprijinirea cu fonduri publice de 5 ani de zile a celor care au nevoie. M-am pronunţat şi împotriva supra-impozitării liberale în tot acest timp. Nu pot însă să fiu de acord cu Regulamentul făcut de administraţia PNL-istă doar ca să nu zică arădenii în prag de alegeri că Primăria nu este dispusă să ajute cu ceva. Nici faptul că au dezbătut parcă în grabă şi aşa din scurt cu societatea civilă nu a arătat bunăvoinţă. Aşa că m-am abţinut la vot”, a declarat Marin Lupaș.

Consilierul municipal consideră că punctele esențiale nu au fost adresate de către Regulamentul votat în Consiliu și până ce fațadele din Arad vor ajunge măcar la nivelul celor din Oradea vor mai trece anii.

„TIMP şi BANI, aceste două probleme ar fi trebuit să rezolve administraţia locală cu Regulamentul pentru faţade. Dar PNL nu doreşte să schimbe cu adevărat în bine faţa Aradului. Ei vor să mai supravieţuiască unui ciclu electoral la conducerea Primăriei, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean. De peste 10 ani tot prezintă strategii şi regulamente pe care nu le respectă sau le ignoră, amintesc doar cele privind eficienţa energetică, afişajul stradal sau câinii fără stăpân. În şedinţa CLM de vineri au venit cu minimul pe care legislaţia îl permite, şi o permite de câţiva ani buni! Doar că PNL a impus supra-impozitarea, nu renunţă la ea nici acum, iar după ce s-au acumulat deja procesele intentate Primăriei şi se apropie alegerile, au venit cu ceva doar de faţadă, de ochii lumii. Acest Regulament, organizarea dezbaterii lui cumva de pe o zi pe alta sau „pe ascuns” cum titra presa locală, iar acum votarea lui într-o şedinţă cu multe puncte importante de discutat, reprezintă o jignire a arădenilor”, a argumentat consilierul Lupaș.

Acesta a înaintat câteva propuneri sau amendamente care au fost respinse de ceilalți consilieri:

  • 50% CO-FINANȚARE + 1 MILION € alocaţi pentru faţade în 2020. Dacă ani de zile administraţia a aruncat la gaura-neagră numită CET din cauza incompetenţei PNL o bună parte din buget, azi ajungând la un nivel de 6 – 7 milioane € anual, cred că se poate aloca aproximativ 1 milion € în total pentru problema faţadelor, una ce ţine de siguranţa arădenilor totuşi nu doar de frumuseţea oraşului. Sursele de finanţare se găsesc în bugetul local, numai să existe bunăvoinţă.
  • Nu există ELIGIBILITATE PENTRU PFA, deşi veniturile sunt semnificativ mai mici în cazul acestora decât la firmele şi persoanele juridice pe care organizaţia domnului Falcă le consideră în stare să plătească banii din buzunarele proprii. Dar din nou PNL aplică o măsură en-gros fără nici un fel de nuanţe, la fel cum făcuse în 2010 când au tăiat salariile cu 25% tuturor bugetarilor. Să nu uităm că aceşti arădeni care au o meserie pe care o practică legal, constituindu-se în Persoană Fizică Autorizată, indiferent de venituri, nu vor putea beneficia de ajutorul pentru reparaţia faţadei, fiind însă eligibili la plata impozitelor mărite cu până la 500%!
  • OPRIREA SUPRA-IMPOZITĂRII PNL. Am zis la momentul aplicării acestei măsuri că proprietarii fără posibilităţi financiare vor fi puşi în situaţia în care să-şi vândă imobilele sau să le ia Primăria casele pentru că nu îşi pot plăti impozitele mărite.

 

Categorie: Politice
Etichete: cladiri arad, FATADELE CLADIRILOR, Marin Lupas, vot clm
Distribuie:
Articolul anterior
„Pentru schimbarea imaginii României în Parlamentul European”, avem SEMAFOR la ALIMENTE! Ne mai trebuie AUTOSTRĂZI, PARCĂRI, PASAJE, SPITALE… și gata!
Articolul următor
Au pierdut în fieful campioanei. Sepsi Sf. Gheorghe – FCC Baschet Arad: 61-50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

benidorm large

AUTOFILANTROPIE sau ce?… Familia Noghiu sărbătorește numirea „părintelui arhidiacon Bogdan Noghiu în funcția de consilier în cadrul sectorului social–filantropic” la Benidorm – stațiunea preferată a arădenilor care spală bani în Marea Mediterană

Asta social-filantropie, nu ca amărâții ăia care predică fraierilor că ortodoxia se face în smerenie, cu umilință și sacrificiu de sine, rugându-te pentru aproapele tău și trăind în modestie! Ca…