Mănăstirea Feredeu: Chemare la rugăciune în zilele de 19 și 20 iulie

13682488 10204957906465719 1652557804 o
Distribuie:

 

Atestată pentru prima dată acum aproape 215 ani, cu referiri la existența unui schit și a unui paraclis lângă un izvor cu apă făcătoare de minuni, Mănăstirea Feredeu se deschide ca un Paradis în mijlocul paradisului. Deși geografic este plasată aproape de centrul județului Arad, la răscrucea dintre câmpie și deal, într-o zonă populată și declarat creștină, chemările ei (nu) sunt pentru oricine.

Pe data de 20 iulie, Mănăstirea Feredeu de la poalele dealurilor Şiriei, își aşteaptă credincioşii să îi calce pragul, biserica mănăstirii avându-l ca patron spiritual pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.
Loc de pelerinaj pentru credincioşii din împrejurimi şi din toată Podgoria Aradului, mănăstirea îşi aşteaptă şi în acest an pelerinii ca să se închine aici, la ceas de sărbătoare. Încă din ajun cei prezenţi vor participa la programul sfintelor slujbe începănd cu orele 19, la Vecernia cu Litie.
În ziua praznicului, obştea monahală, soborul preoţilor slujitori şi mulţimea de pelerini îl vor întâmpina pe Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care va oficia Sfânta Liturghie arhierească.

Programul sfintelor slujbe va fi următorul:

În ajun pe 19 iulie, începănd cu orele 19 – Vecernia cu Litie şi priveghere;
Pe 20 iulie, începănd cu orele 8.30 – Sfinţirea apei; Acatistul Sfântului Prooroc Ilie; la ora 9.30 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoţi. După Sfânta Liturghie se va oficia Taina Sfântului Maslu şi se vor citi molitvele de dezlegare.
Obştea mănăstirii aşteaptă cu creştinească dragoste pelerinii dornici să petreacă momente de înălţare spirituală la această vatră monahală.

 

Categorie: Știri
Etichete: Mănăstirea Feredeu, mănăstiri, ortodoxie, România, Sfântul Ilie
Distribuie:
Articolul anterior
[AVANCRONICĂ] „Dansând cu mine” – o provocare literară cu demoni, nostalgie, realități paralele și vis
Articolul următor
O nouă lovitură la buzunarul fumătorilor. S-au scumpit țigările

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

palfi

[ACTUALIZARE] Palfi Iosif este încă un caz în care diagnosticul pus de „specialiștii” din Arad a fost eronat! La Timișoara, pacientului i s-au efectuat analize profesioniste, corpul său a fost curățat de… efectele medicamentelor prescrise „din priviri”, iar acum este bine

Diagnosticul cu care medicii Spitalului Județean Arad „s-au scăpat” de pacientul Palfi Iosif din Șofronea a fost greșit – cel puțin așa se deduce din analizele care i s-au efectuat…