Mare atenție la bradul de Crăciun! Poate cauza incendii

crăciun
Distribuie:

Bradul de Crăciun poate cauza incendii, dacă nu suntem atenți. Instalațiile de Crăciun nu trebuie uitate aprinse. Ele pot cauza incendii, mai ales dacă avem un brad artificial sau beteală din plastic. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă ca publicul să cunoască și să adopte câteva măsuri pentru prevenirea incendiilor în locuințe.


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Măsuri de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate la amenajarea și împodobirea bradului de Crăciun.

Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă pentru fiecare dintre noi un moment de sărbătoare și bucurie. Nu trebuie să uităm că pomul de Crăciun, natural sau confecționat din plastic, se poate aprinde și arde extrem de violent, contribuind la propagarea rapidă a unui incendiu.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații nefericite și pentru a vă putea bucura în siguranță alături de cei dragi de sărbătorile de iarnă, pompierii militari arădeni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

❗️Bradul se va amplasa la o distanţă corespunzătoare faţă de sursele de căldură (sobe calorifere electrice, reşouri, aeroterme, alte aparate de încălzire) și se va monta astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare (uşi, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea în caz de incendiu);

❗️Instalaţiile electrice de iluminat care împodobesc pomul trebuie să fie în perfectă stare, fără improvizaţii;

❗️Nu aprindeți lumânări și artificii în brad și nu amplasați sub acesta obiecte care sunt ușor combustibile. Folosiți pentru decorare cât mai multe globuri de sticlă și alte obiecte greu combustibile;

❗️Instalația de iluminat nu trebuie să fie lăsată aprinsă în perioadele de timp când nu sunt persoane în încăperea respectivă sau pe timpul nopții;

❗️ Supravegheați permanent copiii astfel încât prin jocul lor în preajma pomului de iarnă să nu genereze un incendiu prin utilizarea surselor de foc (chibrituri, lumânări, brichete).


crăciun


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: brad, Crăciun, incendii
Distribuie:
Articolul anterior
Concert de colinde, la Filarmonica Arad
Articolul următor
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie