„Marș, mă!”

florian coldea dna
Distribuie:

Dacă până acum puteam doar bănui că Florian Coldea nu poate fi suspectat că ar deține o inteligență superioară, ba din contră, este un monument de prostie întărită de orice nuanță sau semnificație a răului, a venit și dovada prostiei sale incomensurabile. După dezvăluirile din media din ultimele luni soldate cu un dosar în lucru la DNA și cu plasarea lui sub control judiciar, Florian Coldea a găsit de cuvință să facă ce știe el mai bine: să atragă atenția cu un punct de vedere cu privire la situația în care se află, prin care nu-și asumă absolut nimic dar atacă și denigrează cu precădere jurnaliști și trusturi media, acuzând că este victima uneicampanii mediatice agresive”. Că e prost și că acționează neinspirat nu ar fi așa o mare problemă dacă nu ar încerca să tragă după el în această mizerie inclusiv instituția SRI.
„Marș, mă!” – vorba jurnalistei Anca Alexandrescu, cea care a scos la iveală toate aceste mizerii.


Între timp, lamentările generalului îi lasă reci pe jurnaliștii din Albania

Potrivit unui document publicat de fostul premier Sali Berisha, citat de toate ziarele și site-urile de știri din Tirana,  Coldea a fost consilier al premierului Edi Rama în 2023. Berisha, care se află în prezent în arest la domiciliu, l-a acuzat pe Rama de legături suspecte cu Coldea și i-a numit „Românul McGonigal”, referindu-se la cazul fostului agent FBI care este acuzat că a luat bani de la guvernul albanez al lui Rama pentru a face lobby împotriva opoziției.

Berisha a repetat și acuzațiile presei românești că Coldea ar avea legături cu clanurile mafiote mexicane. 

Berisha a ținut un discurs de la fereastra casei sale în care se află în arest la domiciliu, în fața unei mulțimi de susținători. În discurs, Berisha a insitat pe următorul scandal al guvernului lui Edi Rama cu drogurile cartelului mexican Sinaloa și legătura cu generalul român, Florian Coldea. „Edi Rama cu firma lui Agac l-a plătit pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora”, a denunțat Berisha în timpul discursului. 

„Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama, pe lângă Dučka lui McGonigal, cu semnătura lui Agac, îl plătise pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora, Coldea, ca consilier extern.

Și că o rețea de cocaină, una dintre cele mai puternice din lume, din Sinaloa în Mexic, a adus drogul la Tirana și de acolo a fost trimis la București și în alte țări.

Edi Rama a folosit banii contribuabililor noștri pentru a plăti McGonigal, pentru a recruta generali și agenți ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi împotriva democrației albaneze, împotriva opoziției albaneze”, a spus fostul șef al Guvernului de la Tirana. 

Printre altele, presa albaneză vorbește despre fotografii cu Florian Coldea și Dorian Ducka, un alt consilier al premierului Rama. Ducka, fost ministru adjunct al guvernului albanez, menționat și în ancheta FBI în cazul fostului agent Charles McGonigal, care a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a primit 225 de mii de dolari de la un fost angajat al serviciilor de informare albaneze. În Albania, prim-ministrul a fost acuzat de opoziţie că l-a plătit pe McGonigal pentru a ataca Partidul Democrat şi opoziţia.

 

Presa de la Tirana prezintă pe larg legăturile lui Florian Coldea cu mediul politic din Albania, citând și anchetele presei din România care au arătat că fostul adjunct de la SRI, folosindu-și apropierea de unii politicieni importanți din Albania, și-ar fi ajutat iubita, Marina Pandarof, să intre într-o rețea internațională de trafic de droguri. Cocaina ar fi fost adusă din Mexic, direct din cartelul de la Sinaloa în Albania în cantități mari și apoi ar ajuns la București pe o rută secretă.

Presa albaneză vorbește despre „Rețeaua M”, care ar fi distribuit cocaină VIP-urilor de la Tirana. Clienții iubitei lui Florian Coldea se spune că ar fi oameni de afaceri cu mare influență în Albania, politicieni de nivel înalt, generali și oameni cu bani mulți apropiați politicienilor, scriu jurnaliștii albanezi.

În relatările presei albaneze, Coldea este descris ca un personaj diabolic care ar fi filmat și înregistrat fiecare petrecere și orgie care a avut loc la Tirana, cu escorte și cocaină, la care ar fi fost prezenți mari oameni de afaceri și politicieni locali de rang înalt.


Penibilul punct de vedere transmis de Florian Coldea:

„Având în vedere intensificarea, în ultima perioadă, inclusiv pe parcursul campaniei electorale, a referirilor în spaţiul public la adresa mea, parte a unei noi campanii mediatice agresive, derulată de mai multe luni, la peste 7 ani de la trecerea în rezervă şi în condiţiile în care nu ocup şi nu am candidat pentru vreo funcţie publică, consider că este oportun să fac o serie de precizări, pentru corecta informare a opiniei publice.

Doresc, de asemenea, să clarific de ce actuala campanie mediatică, programată şi calculată, nu urmăreşte prezentarea adevărului şi susţinerea interesului public, ci are la bază motive şi obiective nedeclarate, care vizează susţinerea unor interese personale şi de grup, ilegitime în raport cu cetăţenii oneşti, în scopul obţinerii unor beneficii cu valenţă electorală, dar şi de natură economică.

Trebuie să o spun clar şi răspicat, aşa cum de altfel se poate observa şi în mod direct, că principalii actori / susţinători ai acesteia, majoritatea implicaţi şi în campaniile anterioare împotriva mea, sunt moguli media binecunoscuţi – Maricel Păcuraru (condamnat definitiv), Sebastian Ghiţă (fugar, din 2016, în Serbia, suspectat de implicare directă sau indirectă în mai multe activităţi ilegale), Dan Voiculescu (condamnat definitiv) şi principalii lor colaboratori din zona media – Dan Andronic, Cristian Burci, Anca Alexandrescu şi alţii, gen Cozmin Guşă (lista este mult mai lungă).

Toţi actorii implicaţi în organizarea şi orchestrarea acesteia au, în principal, ca numitor comun dorinţa revanşardă faţă de activitatea SRI din perioada mandatului meu şi de persoanele care au fost implicate în lupta împotriva corupţiei (întruchipate simbolic în persoana mea, Factotum care aş fi acţionat împotriva legii şi a intereselor statului român).

Cei in cauză vizează, prin reluarea campaniei agresive de denigrare, crearea, prin intermediul trusturilor media pe care le conduc sau le reprezintă, a unor pârghii de presiune care să le permită influenţarea agendei publice, dar şi a deciziilor autorităţilor, atât la nivel politic, cât şi instituţional.

Aceste demersuri ilegitime generează vulnerabilităţi şi riscuri exploatate deja de persoane interesate, dar care pot fi valorificate şi de actori ostili statului român şi partenerilor euroatlantici, mai ales în condiţiile actualei perioade complexe de securitate, dublată de contextul electoral.

Intensitatea şi vehemenţa actualei campanii mediatice, volumul de resurse şi timp alocate, modalităţile de acţiune utilizate, diseminarea de scenarii alarmiste şi teorii conspiraţioniste, propagarea insistentă a unor minciuni sfruntate care sfidează logica elementară şi a unor aberaţii de factură patologică demonstrează miza consistentă, dar şi determinarea celor în cauză de a-şi atinge obiectivele urmărite

Faptul că aceleaşi personaje decredibilizate (majoritatea confruntate cu probleme de ordin legal) continuă să acţioneze astfel îmi reîntăreşte convingerea că atât SRI, cât şi eu ne-am făcut datoria, în slujba cetăţenilor României, pentru protejarea intereselor naţionale, combătând fenomenul corupţiei, în mod special cel la nivel înalt, care submina instituţiile fundamentale ale statului român şi afecta credibilitatea euroatlantică a ţării noastre. Toate aceste eforturi s-au realizat cu respectarea legii şi a responsabilităţilor SRI, aspect confirmat de nenumăratele verificări efectuate de instituţiile abilitate.

Ca fost militar şi angajat al SRI, nu mă intimidează reluarea virulentă a atacurilor la adresa mea. Mi-am asumat de la început şi continui să îmi asum deciziile şi acţiunile întreprinse, precum şi consecinţele acestora.

Nimeni nu este deasupra legii şi încurajez, în continuare, orice persoană care are informaţii despre abuzuri sau acte ilegale întreprinse de SRI în perioada mandatului meu sau de mine personal, inclusiv dupa trecerea în rezervă, să se adreseze instituţiilor abilitate ale statului român, în care am încredere că îşi vor face datoria.

 • Pentru corecta informare a opiniei publice, precizez următoarele:
 • după trecerea în rezervă, în anul 2017, similar practicii de la nivel euroatlantic, am apreciat util să pun la dispoziţie experienţa acumulată în peste 20 de ani de activitate în cadrul SRI, ca angajat civil al Academiei Naţionale de Informaţii Mihai Viteazul, atât prin promovarea studiilor de securitate în zona universitară – din ţară şi străinătate, cât şi prin participarea activă, răspunzând invitaţiilor primite, la numeroase conferinţe internaţionale de securitate;
 • respectând constrângerile impuse de prevederile legale şi cutumele aplicabile fostelor cadre militare şi demnitarilor din domeniu, dar şi cadrelor civile ale Serviciului, am rămas o persoană discretă în spaţiul public şi, spre deosebire de responsabili din alte servicii, nu m-am implicat în niciun fel în activităţi politice sau care ar fi putut aduce (sau interpretate ca putând aduce) prejudicii Serviciului, autorităţilor naţionale sau actorilor politici;
 • am răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor instituţiilor abilitate implicate în cercetarea şi investigarea unor presupuse abuzuri ale Serviciului sau ale unor cadre ale acestuia (inclusiv persoana mea), sesizate inclusiv în cadrul unor campanii media agresive ale unor trusturi care sunt implicate şi astăzi în activităţi similare. Rezultatele investigaţiilor au fost categorice, nefiind confirmate în perioada mandatului meu niciun fel de ilegalităţi sau abuzuri la nivel instituţional ori care să aibă vreo legatură cu persoana mea;
 • după 4 ani de la trecerea în rezervă, împreună cu un fost coleg cu înaltă ţinută morală şi profesională, dovedită în cadrul unei cariere impecabile, un reputat specialist în domeniul IT&C, am convenit să colaborăm în domeniul privat, similar practicii la nivel euro-atlantic, valorificând experienţa acumulată. Am devenit acţionar şi angajat, respectând constrângerile aplicabile oricărui angajat SRI (este interzisă ocuparea poziţiei de administrator, nu poate fi acţionar majoritar, firma nu trebuie să aibă acţionari străini, este interzisă implicarea în activităţi cu caracter politic sau realizarea de declaraţii / acţiuni cu mass media, este obligatorie raportarea tuturor călătoriilor în străinătate, informarea cu privire la relaţionarea cu entităţi străine etc.);
 • nu am realizat niciun fel de activităţi / contracte de consultanţă cu instituţii de stat sau cu actori din spectrul politic al României şi nici nu am interferat cu activitatea profesională anterioară. Am fost preocupat, în continuare, de respectarea legalităţii, protejarea şi promovarea intereselor statului român, realitate certificată inclusiv de acordarea şi reînnoirea avizului de securitate din partea SRI (aviz care presupune procese complexe de verificare);
 • în această perioadă, la solicitarea mea, conducerea ANIMV a aprobat cererea de acordare a unui concediu fără plată.
 • Actuala campanie mediatică, axată pe denigrarea activităţii mele profesionale anterioare, dar şi a celei derulate în mediul privat, a devenit mai agresivă în perioada campaniei electorale, context în care, în plus, dezbateri prezentate ca având conţinut electoral au avut ca subiect principal persoana mea, distrăgându-se voit şi cointeresat atenţia publică de la problemele reale ale cetăţenilor şi de la agenda europeană.

Modalităţile de acţiune, aşa cum se poate observa, au utilizat reţeta consacrată, deja validată din campaniile mediatice anterioare – metode clasice de manipulare şi dezinformare; asocieri inventate cu personaje dubioase; fabricarea unor prezumtive scandaluri; atacuri la persoană şi la membrii familiei, precum şi la unii apropiaţi fără vreo legătură cu subiectele dezbătute etc.

În cadrul unor emisiuni pe un fals subiect de interes public, puternic mediatizat anterior sub forma de breaking news, pe lângă prezentarea deformată / exagerată a unor (aşa-zise) aspecte de noutate, sunt reluate subiecte vechi reinterpretate, cu titluri bombastice care se succed pe burtiere.

Nu lipsesc din acest repertoriu scenarii alarmiste şi teorii conspiraţioniste (întâlniri de taină, reţele subterane, subminarea / preluarea puterii în stat, control decizional la nivel înalt, acţiuni în slujba unor puteri străine etc.).

Pentru amplificarea mediatizării, aşa-zisele dezvăluiri sunt preluate şi promovate pe toate canalele media controlate de mogulii media menţionaţi, cu denaturarea unor fapte sau situaţii şi analizarea în detaliu a unor date neverificate, supoziţii, insinuări etc. Înţeleg, fără să fiu surprins, că unul dintre jurnaliştii implicaţi are o obsesie maladivă faţă de persoana mea, inventând subiecte şi scenarii din ce în ce mai fanteziste.

Sunt invitate în emisiuni doar persoane cu opinii favorabile temei dezbătute (aceiaşi jurnalişti, rezervişti, politicieni, „experţi”), urmărindu-se provocarea unor reacţii, care ulterior sunt amplificate şi utilizate în discuţii / dezbateri pe alte teme, cu asocieri forţate etc. Opiniile sau argumentele contrare sunt respinse şi catalogate ca venind din partea unui susţinător al aşa-zisului Stat Paralel, fiind chiar criticaţi cei care nu răspund încurajărilor de formulare a unor plângeri penale împotriva mea sau exercitate inclusiv presiuni asupra instituţiilor abilitate pentru a demara sau impulsiona anumite investigaţii.

Elementul central al campaniei este presupusa mea implicare în coordonarea unui amplu mecanism monstruos de influenţare a actului de justiţie, în funcţie de interesele SRI din mandatul meu, de interesele mele personale, la ordin, sau, chiar, cu implicarea unor actori externi.

Alegaţiile în acest sens, prezentate insistent, fără niciun element de susţinere care să fie fundamentat pe documente sau probe, ignoră cu bună ştiinţă rezultatele investigaţiilor oficiale în acest sens şi subminează rolul şi competenţele unor instituţii fundamentale ale statului român (serviciile de informaţii, Ministerul Public, Ministerul Justiţiei etc.), precum şi activitatea exercitată de reprezentanţii acestora (ofiţeri de informaţii, poliţişti, poliţişti judiciari, procurori, judecători de la toate nivelurile etc.), cu consecinţe asupra încrederii cetăţenilor în actul de justiţie şi funcţionarea statului de drept

A doua temă principală a companiei se bazează pe lansarea şi promovarea, de o manieră similară, de alegaţii fără susţinere faptică referitoare la sprijinirea (sau, chiar, crearea) de către SRI în mandatul meu sau de mine personal, inclusiv după trecerea în rezervă, cu influenţe externe, a unor partide şi oameni politici, invocându-se utilizarea unor mijloace şi metode ilegale (intimidări, şantaje, ofiţeri acoperiţi etc.). Alegaţiile respective, dincolo de gravitatea lor majoră, pot influenţa derularea competiţiei electorale şi riscă să afecteze procesul democratic din ţara noastră. Un exemplu relevant în acest sens sunt dezinformările referitoare la presupusele mele legături cu mai mulţi oameni şi partide politice angajate în actuala competiţie electorală, pe care, în pofida dezminţirilor categorice, cei care le lansează continuă să le vehiculeze ca pe nişte certitudini, în absenţa oricăror dovezi.

Acestor două teme centrale li se adaugă o varietate inepuizabilă de aşa-zise dezvăluiri, de la proprietăţi de lux în afara României, pe numele meu sau al unor intermediari, legături cu reţele de criminalitate organizată transfrontalieră, şantaje şi presiuni la adresa unor politicieni sau oameni de afaceri, conexiuni cu rude inventate (veri, fraţi) etc. Toate acestea, prezentate insistent ca adevăruri, nu sunt decât nişte minciuni sfruntate, care îi compromit pe cei care le promovează.

 • În ceea ce priveşte principalii actori (şi susţinători) ai actualei campanii mediatice, aşa cum am amintit, majoritatea au fost, de asemenea, implicaţi în campania anterioară pe acelaşi subiect şi, cu toate că verificările efectuate de autorităţi au fost foarte clare în ceea ce priveşte legalitatea activităţilor întreprinse la nivel instituţional şi personal, ei continuă să se prezinte, într-o manieră deşănţată şi vehementă, drept luptători neînfricaţi şi critici fervenţi ai aşa-zisului Stat Paralel (neidentificat sau certificat de către autorităţi) şi ai reprezentanţilor săi (în esenţă reprezentaţi de mine).

Ţin să reamintesc faptul că, în cvasitotalitatea lor, cei menţionaţi mai sus, dar nu numai ei, lasă să se înţeleagă / susţin, în diferite medii, că dispuneau / dispun de relaţii la nivelul serviciilor de informaţii (inclusiv rezervişti care au ocupat funcţii importante). Deşi cunosc o serie de date în acest sens, respect, în continuare, principiile fundamentale ale activităţii de intelligence şi nu o să confirm sau infirm afirmaţiile respective. Remarc, însă, că persoanele în cauză sunt acum cei mai virulenţi critici la adresa instituţiei din mandatul meu şi a mea, în mod deosebit.

Menţionez, totodată, că afirmaţiile şi atitudinea lor publică relevă că au un nivel scăzut (ca să fiu îngăduitor) al culturii de securitate specifice unei societăţi democratice (seduşi şi influenţaţi de ceea ce a reprezentat fosta Securitate, serviciile din spaţiul estic sau experienţa Serviciului în primii ani de existenţă), precum şi o viziune total deformată despre competenţele şi responsabilităţile unui serviciu de informaţii al unei ţări membre NATO şi UE.

Pe acest fond, subliniez că reluarea campaniei mediatice deşănţate, pe alocuri abjecte, la adresa mea are drept cauze principale:

 1. iniţiatorii şi susţinătorii acesteia consideră (în mod eronat) că, prin activitatea desfăşurată (în trecut, cu extensie în prezent), sunt principala cauză a problemelor generate de încălcarea legii cu care s-au confruntat mogulii media amintiţi şi persoane interesate din anturajul lor, pe care aceştia le susţin cointeresat, dar şi a nerealizării, de către ei, a unor obiective în zona de bussines şi / sau a unor proiecte politice.

Spre exemplu, este de notorietate faptul că Maricel Păcuraru, patronul trustului Realitatea, face demersuri susţinute pentru preluarea forţată a firmei Romprest, având un interes direct în sprijinirea denunţătorului în dosarul penal în curs, dată fiind relaţionarea acestuia din urmă cu o persoană din dosar, angajată a firmei respective.

De asemenea, patronul trustului Realitatea este implicat activ în campania electorală în favoarea unor persoane şi formaţiuni politice – unele dintre acestea fiind ostile vocaţiei euro-atlantice a României.

Sebastian Ghiţă susţine că eu sunt responsabil de problemele legale cu care se confruntă apropiaţi / interpuşi de-ai săi, din judeţul Prahova, suspectaţi de fraudarea de fonduri europene. Acesta este, de asemenea, implicat activ, prin trustul România TV, în campania electorală din ţara noastră, pretinzând că menţine legătura cu diverşi actori relevanţi de pe scena politică internă în sprijinul cărora acţionează.

Fugarul Sebastian Ghiţă are conexiuni la nivel înalt cu autorităţile de la Belgrad, beneficiind de protecţia instituţiilor sârbe în faţa cererilor de extrădare ale autorităţilor române. Aflat sub controlul oficialilor sârbi, Sebastian Ghiţă este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad şi are legături cu o serie de interfeţe economice (unele suspecte ca fiind proxy ale Federaţiei Ruse) pentru realizarea şi promovarea unor interese obscure. Asupra acestui subiect îmi rezerv dreptul de a reveni la momentul potrivit.

Pe de altă parte, denunţătorul amintit mai sus a afirmat, de mai multe ori, în mediul unor apropiaţi, că, pe fondul situaţiei dificile cu care se confrunta (fusese condamnat deja în primă instanţă) a fost sprijinit şi orientat în acţiunile sale urmare a discuţiilor / întâlnirilor realizate cu Anca Alexandrescu (la sfârşitul anului 2023) şi, ulterior, cu Cristian Burci şi Sebastian Ghiţă, care i-au promis sprijin în aceste demersuri, care ar putea să îi faciliteze rezolvarea problemelor sale juridice;

 1. refuzul de a negocia cu mogulii în cauză (prin declinarea mai multor invitaţii şi oferte, transmise direct sau prin intermediari) „reabilitarea” imaginii mele, prin delimitarea de anumite persoane şi activităţi, respectiv în schimbul unor dezvăluiri sensibile din interiorul „sistemului” (care, eventual, să le confirme celor interesaţi, fie şi parţial, teoriile cu privire la situaţii în care am fost implicat / pe care le cunosc). Se adaugă şi refuzul meu de asociere cu ei, prin activităţi de consultanţă, care să îi ajute în atingerea unor obiective politice şi de business.
 • Cel mai grav este faptul că, prevalându-se de denigrarea mea, iniţiatorii actualei companii mediatice urmăresc obiective nedeclarate şi ilegitime cu mize şi implicaţii substanţiale:
 1. influenţarea / setarea agendei publice în raport cu interesele lor, prin presiuni – la limita şantajului – generate de pârghiile mediatice create asupra decizionalilor politici, aflaţi într-un context electoral sensibil. Factorii de decizie politică şi conducătorii unor instituţii publice sunt practic obligaţi să se raporteze la subiectele de interes pentru mogulii media sau, chiar, să adopte decizii cu consecinţe negative asupra activităţii anumitor instituţii ale statului;
 2. crearea unor avantaje pentru anumite persoane şi forţe politice, precum şi generarea unor breşe şi vulnerabilităţi ce sunt deja exploatate de actori interni şi, mai mult, pot fi valorificate de către actori externi ostili statului român şi partenerilor euroatlantici;
 3. generarea şi întreţinerea unui climat favorabil pentru un cadru legislativ (mai) permisiv în raport cu faptele de corupţie, respectiv pentru impulsionarea acţiunilor de reabilitare a persoanelor şi entităţilor condamnate printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

A se vedea în acest sens eforturile Antena 3, care, în pofida asocierii cu un post de anvergură internaţională, continuă să promoveze valori contrare statului de drept în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei (inclusiv recuperarea prejudiciilor), delegitimând-o prin conexare cu concepte specifice teoriilor conspiraţioniste, precum Statul Paralel”;

 1. deturnarea atenţiei opiniei publice, prin subiecte false, de la problemele reale şi interesele legitime ale societăţii româneşti şi ale Europei în această perioadă electorală marcată şi de un context de securitate complex şi volatil, în care vectori de influenţă sau sorginte estică încearcă să submineze încrederea cetăţenilor în instituţiile fundamentale ale statului român şi în vocaţia euroatlantică a României;
 2. decredibilizarea mea publică se doreşte a fi un semnal pentru oricine ar îndrăzni să se mai implice în acţiuni de combatere a actelor de mare corupţie, în special a unor moguli media şi a intereselor lor, cu consecinţe care pot genera vulnerabilizarea în ceea ce priveşte implicarea şi determinarea instituţiilor (şi a reprezentanţilor acestora) cu responsabilităţi în combaterea corupţiei. Cei în cauză consideră că defăimarea mea are şi un scop preventiv, în eventualitatea prezumptivei susţineri, de către mine, a unor persoane sau mişcări politice, respectiv a posibilităţii revenirii unor persoane pe o funcţie importantă a statului român şi revigorării luptei anticorupţie.

Subliniez gravitatea preocupărilor mogulilor menţionaţi de a-şi (re)dobândi pârghii de presiune avute în trecut, dar pe care le consideră diminuate odată cu întărirea instituţiilor statului, în contextul luptei împotriva corupţiei.

În viziunea lor subversivă, respectivele pârghii sunt de natură să le permită influenţarea factorului politic şi a activităţii unor instituţii fundamentale ale statului (cu accent pe cele din domeniul justiţiei), susţinerea unor interese de natură politică (ale unor persoane sau forţe politice) sau economică, respectiv oferirea cointeresată a unei tribune de exprimare aşa-ziselor victime, în fapt persoane cu probleme de ordin penal.

 • Referitor la acuzaţiile care mi se aduc, reiterez faptul că sunt nevinovat. Din respect pentru activitatea instituţiilor abilitate, nu voi formula comentarii sau precizări detaliate, ci mă voi limita la câteva observaţii.

Suntem într-o situaţie cu care m-am confruntat de mai multe ori, în care hoţii, ajutaţi de alţi hoţi, strigă: „Hoţii!”

Astfel, în speranţa unor soluţii favorabile, persoane care se confruntă cu probleme de ordin legal (condamnate în primă instanţă) recurg la gesturi disperate (denunţuri nesusţinute faptic, acuzaţii publice nefondate etc.), sprijinite interesat de moguli media (la rândul lor cu probleme penale) pentru atingerea propriilor obiective.

Nu cred că o persoană de bună credinţă îşi poate imagina că, după experienţele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost şef de operaţiuni al unui serviciu de informaţii, aş putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale, cu atât mai mult unui necunoscut, într-o singură interacţiune fortuită de câteva secunde, după refuzuri repetate de a-l întâlni, tocmai din cauza respectivelor probleme. Cu atât mai puţin că aş oferi un astfel de sprijin prin intermediul / împreună cu persoane cu care nu m-am întâlnit niciodată sau cu care nu am interacţionat în perioada precizată de denunţător.

Reiterez deschiderea şi disponibilitatea faţă de instituţiile abilitate ale statului român şi reafirm, cu convingere, încrederea în capacitatea acestora de a stabili adevărul.


Citește și: [ACTUALIZARE 2] Ca ultimii derbedei! Cum acționau Coldea și tovarășii săi – ORDONANȚA procurorului DNA și STENOGRAME


 

Categorie: Culise
Etichete: Albania, Florian Coldea, punct de vedere, SRI
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Universală a Iei și Sărbătoarea Sânzienelor la Sebiș
Articolul următor
Preotul pensionar Valeriu Jirji, fost preot în parohiile Ususău și Munar, a încetat din viață
Bagă un „16”

10 comentarii. Leave new

 • Coldea un gunoi ,repetent in facultate. Toți incapabilii cu funcții din Arad au binecuvântarea lui. Inclusiv acest Bibart care e tot din Tarnova și care nu a fost in stare sa între la facultate fiind transferat pe baza de pile de la mecanică. Sa nu uitam cine l_a servit lui Băsescu, Ghiță Falcă de la Brad pe care la salvat de la dosarul cu fabrica de zahăr.

  Răspunde
 • avatar of liviu alexe
  Liviu Alexe
  25 iunie 2024 12:17

  Aștept cu nerăbdare momentul când se va face legătura între cazul Nadăș și Coldea, cel care stă în spatele familiei Colțeu la această mare furăciune mafiotă.

  Răspunde
 • Pai la familia colteu e simplu….au fasificat acte ca prin aceste acte fasifiicate sa puna mana pe padure si pe miile de hectare…de ce nu sunt in puscarie pana acum …asta e alta mancare de peste.

  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  13 iulie 2024 18:10

  Ai avut noroc de doua ori domnule general cu 4 stele. Odata cand ai incercat in 2017 sa ma scoti cu masina de pe carosabil (sau ce ai incercat cu manevrele alea) ca tocmai ce imi expirase asigurarea ca te dadeam peste cap cat de mare general esti tu. A doua oara in ianuarie 2019 (sti tu ce sa intamplat atunci) cand am venit la Tarnova hotarat sa ti-o fac de sa vuiasca o tara intreaga, ca aveai toate becurile din casa si din curte aprinse. Ca niciodata, ca tot timpul cand am trecut pe acolo sau trec aveai totul stins. In noaptea erai ca ala din singur acasa asteptand banditii. Te stiu aia din Germania ce poti, v-am turnat cat sunteti de bagabonti-mafioti si mi-au dat drumul urgent. Mandatul european de arestare a devenit nul in Germania, dupa doua luni si in Franta. Au spus Barbura Bogdan spune adevarul cerem autoritatilor din Romania sa rejudece cazul. Un bolnav psihic periculos cum mi-ati pus eticheta a fost eliberat pe strazile Germaniei fara domiciliu sau venit. Au vazut si judecatorii nemti cu cine au deaface si m-au lasat liber pe tot teritoriul tarii lor desi eram urmarit international. Parca ma lasau judecatorii nemti liber daca nu spuneam adevarul si considerau ca sunt un bolnav psihic periculos cum spuneati voi. Ma expediau de urgenta in Romania, nu erau curiosi de un roman problema fara domiciliu si venit in tara lor. Pacat de SRI ca ii stricati imaginea. Imi cer scuze celor corecti din SRI pentru postarile din spatiul public. Eu te iert sper sa te ierte si aia de mai sus. Ca sti cati ai mai sus…o gramada si periculosi rau de tot. De scris o sa scriu ca asa e filmul. Sanatate si numai bine!

  Barbura Bogdan,
  rider & creator at „Aventuri pe bicicleta”

  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  15 iulie 2024 17:16

  sa nu zica ca-s nesimtit ca l-am scris cu litera mica 🙂 cauta pe facebook „Coldea Tarnova” (c si t cu majuscule) no ce zici ?

  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  15 iulie 2024 17:20
  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  15 iulie 2024 18:49

  Din postul de pe Facebook pagina „Aventuri pe bicicleta” : (vezi aici printscreen cu poza schimbata si data, intre timp am incercat sa le pun pe alea vechi inapoi dar nu a mers) https://www.facebook.com/photo/?fbid=987531843168057&set=a.557091592878753

  „Acum doua zile am descoperit ca cineva mi-a schimbat pozele de profil (doua cea cu bicicletele pe varful Omu si cea de la Sarmizegetusa) cu altele identice in data de 22 august 2022. Eu din 27 septembrie 2021 pana in 20 septembrie 2023 am fost inchis pentru ca am spart 4 cauciucuri si am zgariat masina mamei copilului meu pentru ca nu se mai oprea din a il bate crunt.
  Cand am ajuns acasa toate parolele de la conturi de facebook, e-mailuri, pagina web, etc (parole foarte grele pe care le aveam notate, imposibil de tinut minte) au fost schimbate, numarul de telefon desi fusese incarcat cu 4 luni inainte nu mai era valabil de luni bune (vodafone 0720074747). Abia, abia am reusit sa recuperez cateva parole. Azi am observat ca aproape toate videoclipurile incarcate pe acest cont de Facebook se pot vedea doar in calitate SD (360p) desi cele verificate au fost incarcate si mergeau in 1080p(full hd). Altele de la inceput nu au mers la calitatea incarcata doar in SD (360p). Am gasit 4 videoclipuri care merg in 720p(hd) printre care si asta care merita vazut daca nu l-ati vazut :
  Aventuri pe bicicleta – Prin codru https://www.facebook.com/Aventuripebicicleta.ro/videos/314238223136268

  Vizionati Prin codru sa vedeti ce poveste va spune … iara va jucati … jucati-va faceti ce va place. Sunt peste 800 de canale de YouTube care filmeaza sau au filmat prin muntii Romaniei am si lista cu ei. Spor la jucat. Sau mai nou dati legi sa nu mai poata lumea circula cu bicicleta prin padure fara acord … sa nu mai fie un ghimpe in coasta celor care defriseaza ? Vezi aici si semneaza petitia :

  https://www.facebook.com/Aventuripebicicleta.ro/posts/pfbid03xk3AoLk79zARY2vFGFi31zUxcipmbYQcJUESngw471K574owaGZKsP9dVcjiDLhl

  Luciane poate faci un articol sa semneze lumea petitia asta. Asta daca te tine :))

  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  15 iulie 2024 19:51

  bine ca atunci cand am ajuns acasa nu am gasit gazul pornit ca atunci cand am iesit din spital dupa isprava cu maceta. si nu mi-am dat seama imediat…cum am intrat in casa nu am aprins becul am aprins calculatorul. am stat cateva ore si am simtit ca incepe sa mi se faca rau asa am descoperit gazul pornit. ati putut intra in casa smecherilor ca era usa schimbata cu butuc de 2 lei. ca de cativa ani nu ati mai reusit de cand am schimbat butucul cu un butuc Abus ep10 – 200 euro (care din cate stiu nu se mai fabrica). Pe ala nu a-ti mai putut sa-l deschideti … stiu ca a-ti pus odata mana pe cheie prin intermediul unei stoarfe care umbla dupa ea ca curentata … a lasat urme de plasteline alba pe cheie. Degeaba, cheia aia de la ep10 avea si pastila aia in varf care da mari batai de cap. Sau poate ati reusit si ati fost mai atenti sa nu ma prind si storfa nu lucra pentru voi. Dar pentru cineva lucra ca i-am pus odata intrebarea si a devenit foarte serioasa si blocata.
  Spor in continuare la smecherii si mafioteli. Pana o sa o luati in bot originial pentru ca ati permis ca tara asta sa fie distrusa, muntii rupti in doua de ai vostrii mafioti. Ne miram ca ursii coboara prin sate si printre oameni….pai ce ati facut voi prin munti nu exista asa ceva. Dezastru ecologic, ati distrus eco sisteme intregi in goana dupa bani. Noroc cu cei care se mai plimba pe munti ca va incurca sustele (ca altfel era mai dezastru), ca toti au cate un go pro sau un telefon sa filmeze actiunile voastre criminale cand va intalnesc pe acolo. Din ce in ce mai multi! De aia ati si dat si lege ca nu mai puteti hartuii atata amar de lume care promoveaza mersul pe munte, si is multi rau! „Aventuri pe bicicleta” au fost niste pionieri in domeniu promovarii mersului pe munte cu bicicleta….pana v-ati prins voi de miscare si ati actionat mai agresiv(dar eu parerea mea e ca v-ati prins inca de la inceput ce vreau sa fac si ati actionat mai discret) am facut 140 de filmulete de prin toata tara care au impulsionat si pe altii sa mearga pe munte sau sa filmeze si ei pe munte. Citeste comentariile de aici : https://www.youtube.com/watch?v=5v17O-59JDw&t=19s
  e greu pe munte, dapai sa mai si filmezi pe acolo. incercati si o sa vedeti despre ce vorbesc. Succes acelora care o fac! Unul dintre canale care imi place e „Echipa Romania pe bicicleta” aici : https://www.youtube.com/c/EchipaRomâniapebicicletă/ Filmeaza de acum 7 ani.

  Răspunde
 • avatar of barbura bogdan
  Barbura Bogdan
  16 iulie 2024 5:29

  incet, incet majoritatea clipurile video isi revin la rezolutia uploadata (de aseara am observat). pare incredibil dar asa este. ce le mai place sa se joace…care or fi ei acolo.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

hotel nădlac

FEDERALCOOP Arad și CONSUMCOOP Nădlac – doi „coloși cu picioare de lut”, la mâna unor persoane… de pe timpul lui Ceaușescu. Lor se impune să le adresăm „mulțumiri” pentru starea dezastruoasă a unor imobile-simbol din acest județ (1)

Din societatea prosperă care era odinioară, cu un parimoniu moștenit care ar face invidioasă orice firmă cu domeniu de activitate „închiriat imobile”,  COONSUMCOOP Nădlac mai deține azi doar un spațiu…