Măsuri de prevenire a incendiilor în contextul minivacanței de Rusalii

pompieri 1
Distribuie:

COMUNICAT DE PRESĂ

Privind măsurile de prevenire a incendiilor în contextul minivacanței de Rusalii.

În perioada minivacanței prilejuită de Rusalii, peste 130 de pompieri arădeni care încadrează mijloace tehnice se vor afla la datorie, fiind pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Deoarece aceste zile libere aduc bucurie și relaxare cetățenilor, iar mulți vor alege să facă plimbări, drumeții sau să petreacă timp în mijlocul naturii, salvatorii arădeni recomandă respectarea câtorva reguli simple, dar foarte utile:

– Așezați întotdeauna grătarul într-un loc sigur, departe de zonele cu vegetație uscată sau alte materiale combustibile. Este bine să aveți întotdeauna la îndemână un stingător sau o găleată cu apă. Asigurați-vă că focul este stins complet înainte de a părăsi locul de grătar.
* Dacă alegeți să vă cazați în structuri de primire turistice, familiarizați-vă cu traseele căilor de evacuare din incintă.

Totodată, având în vedere că în perioada 21-22 iunie, județul nostru se află sub atenționare meteorologică COD PORTOCALIU, ce vizează val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, pompierii arădeni vă recomandă să evitați deplasările și expunerea la soare între orele 11.00 și 18.00 și să vă hidratați corespunzător.

Pentru a vă bucura de momente frumoase alături de cei dragi, vă recomandăm să fiți precauți și să respectați regulile de prevenire a tuturor situațiilor care ar putea să vă pună viața sau bunurile în pericol.

Pompierii arădeni vă doresc să vă bucurați de aceste zile libere, fără a întâmpina evenimente nedorite.

Biroul de presă al ISU ARAD


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: preventii, rusalii
Distribuie:
Articolul anterior
Echipaj SMURD în punctul de trecere al frontierei – Nădlac II, în perioada 21 iunie – 15 septembrie 2024
Articolul următor
Binoclul lui Petre Don

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie