Măsuri dispuse pentru perioada 23-26 iunie și RECOMANDĂRI din partea Poliției pentru elevii care intră în vacanță

politie
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Măsuri dispuse pentru perioada 23-26 iunie a.c. 

În perioada 23-26 iunie 2022, în municipiul și județul Arad se vor organiza mai multe evenimente la care este așteptat public numeros.

Astfel, în municipiu va avea loc, începând cu după-amiaza zilei de joi, 23 iunie, Festivalul Rock Simfonic, iar în zilele următoare, Festivalul Berii și Raliul Ypres-Istanbul.

În județ, în acest sfârșit de săptămână vor avea loc: Nedeea de la Tăgășele, Zilele localităților Șiria, Peregu Mare, Andrei Șaguna; Ziua tinerilor maghiari din Pecica, Kerwai la Sântana etc.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad vor acţiona pe raza întregului județ, cu efective suplimentare faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Dispozitivul va fi adaptat în permanență, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

Grupele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi mobilizate suplimentar, în vederea intervenției la orice eveniment care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.

Îna altă ordine de idei, în aceste zile a avut loc ultima probă de bacalaureat, examen care s-a desfășurat fără evenimente deosebite, la fel ca evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. Pe această cale, dorim tuturor elevilor și tinerilor „vacanță plăcută” și mult succes în continuare!

În contextul debutului vacanței, le adresăm elevilor câteva recomandări, pentru a-i proteja de pericole:

– Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

– Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

– Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

–  Atenţie la „lumea virtuală”, nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe Internet.

 

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră le recomandă celor mici:

 

– Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (cum ar fi parcurile sau  terenurile de sport)

– Să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice

-După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor

DE ASEMENEA STRADA NU ESTE LOC DE JOACĂ!

– Circulaţi doar pe trotuar.Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

– Dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare. Dacă totuşi ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi să-şi sporească atenţia

Având în vedere debutul vacanței, ne așteptăm la o ușoară aglomerare a șoselelor, la plecarea în concedii. Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe arterele intens circulate, pentu a supraveghea traficul și a preveni producerea de accidente.

 

Recomandăm conducătorilor auto: 

-să respecte viteza legală de circulație;

-să adapteze permanent viteza la condițiile de drum;

-să acorde prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în tarversarea străzii;

-să poarte centura de siguranță;

-să utilizeze telefonul mobil doar dacă au instalat în vehicul un sistem de tip „mâini libere”;

-să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice;

-să se concentreze asupra condusului și să nu se lase distrași de alte activități.

Întocmit,
Agent șef de poliție
Claudia Iuga

 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: evenimente arad, IPJ Arad, masuri politie, perioada 23-26 iunie, recomandări
Distribuie:
Articolul anterior
Primul gest de onoare al unui politician român în ultimii ani este făcut de ministrul Adrian Chesnoiu: „Mă retrag din funcția de ministru. Mă autosuspend din PSD. Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”
Articolul următor
Glad Varga și-a văzut visul cu ochii: i-a fost adoptat Proiectul de lege care vizează amplasarea de surse de energie verde pe terenurile extravilane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 04 15 at 10.36.39 1

Weekend cu acțiuni ale polițiștilor, în județul Arad

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional. Au fost sancționate contravențional 115 persoane, 5 permise de…
contrabanda tigari

[ACTUALIZARE 4] Soluție DEFINITIVĂ pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în cazul „celor 21 de contrabandiști de țigări” cu care DIICOT Arad „aburește justiția” de 4 ani încoace. ACHITĂRI, pedepse cu suspendare și bani dați înapoi inculpaților!

Sentințele, destul de „blânde”, chiar dacă nu sunt definitive, răspund la probabil cea mai importantă întrebare pentru „omul de rând”: MERITĂ SĂ TE BAGI ÎNTR-O COMBINAȚIE CU ȚIGĂRI? Citite în…