[Miercuri după „E marți, e Bibarți”] Bibarț e „praștie” la toate subiectele

bibart prastie
Distribuie:

 

Nu l-am mai urmărit în ultima vreme pe „trăgătorul cu praștia direct la țintă, #GoBibi”, exclusiv din rațiuni intelectuale și de autoprotecție, nu din cauze epidemiologice ci pur și simplu din supraplin electoral penibil și să mă scutesc de la a taxa minciună după minciună. Numai că, miercuri fiind, după E marți, e Bibarț, mi-am făcut curaj să dau click pe înregistrarea emisiunii. Din primele minute ( singurele pe care le-am putut digera, din cauza prestației și a limbajului de lemn) am sesizat două teme de interes pentru arădeni în preajma datei de 14 septembrie, când, sperăm că se vor deschide școlile.

Prima, despre începerea noului an școlar având în vedere că multe unități de învățământ încă sunt în șantier! și am aflat că:  „Primăria e cumva la mijloc… constructorii, normal, sunt în întârziere, ei nu termină ( n.red lucrările)… și, mă rog, nu cred că are rost să mă mai exprim vocal sau mai puțin vocal, dar asta e situația din teren” … „Știți, ca și acasă… ai zugravul, dar locuiești și tu acolo”… da știm, asta… tocmai am trecut prin șantier, mulți dintre noi, la domiciliu. Singura diferență, domnule Bibarț, e că zugravul plătit din bani nepublici, evident mult mai puțini, a fost unul mult mai serios. A luat în serios munca, termenul de finalizare fixat de client, adică 10 zile. Plus că și-a surprins clientul, finalizând lucrarea ( cu toate intervențiile neprevăzute și inevitabile) în 8 zile, cu tot cu minima curățenie de bun-simț. Nu chiar ca și la Colegiul Economic, proaspăt reabilitat, lăsat ca după război de constructor și cu PROFESORII școlii convocați OBLIGATORIU să facă curățenia după șantier. Ca să nu fie suspiciuni că inventăm acest fapt, redăm integral mesajul primit pe adresa redacției, duminică, 6 septembrie: „Dacă doriți puteți publica un articol despre modul în care administrația locală în strânsă legătură cu directoarea unui colegiu renumit din Arad știu să umilească profesorii. Concret, mâine, 07.09.2020 profesorii Colegiului Economic Arad sunt convocați OBLIGATORIU la școală, în clădirea reabilitată recent pentru a face … șmotru după constructor. Oare constructorul nu avea obligația de a preda clădirea curată, la cheie? Oare în banii alocați reabilitării era vreo gaură neagră referitoare la curățenia după finalizarea șantierului? Poate ar fi interesant de aflat unde s-au evaporat anumite sume de bani de este nevoie ca profesorii să care moloz, să curețe geamurile, băile, sălile de clasă după constructor. Dacă vă interesează, mâine ( n.red. luni, 7 septembrie) îi găsiți acolo pe profesorii – parcă angajați ai firmei de curățenie. Ar fi interesant să stați de vorbă cu ei.”

Poate-n următoarea „marți” dați un răspuns și la „de ce trebuie profesorii să facă curățenia pe șantier după constructor?”!

A doua temă de interes, eșuată tot în scuze penibile și dat vina pe birocrație, este și cea cu privire la finalizarea lucrărilor de la Podul Decebal – un „colos arhitectural pe plat” de (DOAR!) 191 m lungime!

Extras dintr-un comunicat de presă din 2016 ( tot an electoral!): „Date tehnice – Podul Decebal realizează legătura rutieră dintre centrul oraşului şi cartierele Subcetate, Sânnicolau, Aradul Nou, cartierul Micălaca şi asigură accesul către Ştrandul Neptun. Podul Decebal a fost construit în 1973, are trei deschideri (59+73+59 m), cu lungimea totală de 191,00 metri. Lăţimea părţii carosabile este de 7,00 metri, iar trotuarele situate pe ambele părţi ale carosabilului au lăţimea de 2,36 metri. Lăţimea podului este de 11,72 m.

Lucrările de reabilitare vor consta în reparaţii şi consolidare la nivelul căii pe pod, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul suprastructurii, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul infrastructurilor, lucrări de reparaţii şi consolidare la nivelul rampelor de acces. De asemenea, se vor efectua și lucrări de degajare a albiei Mureşului în zona podului. Valoarea investiției este estimată la 9.645.758,90 lei, adică aproximativ 2,1 milioane euro. Investiţia urmând a fi realizată în termen de opt luni.”

Adică cum, domnule Bibarț? Ce mama naibii să înțelegem? Că o lucrare de 2,1 milioane de euro de acum 4 ani are deja nevoie de consolidare și reparații? Să înțelegem că, de fapt, lucrarea din 2016 nu a fost finalizată în cele 8 luni atunci și primăria în care erați viceprimar a tăcut mâlc 4 ani? Că acum de fapt se continuă ce s-a lăsat baltă? Unde este garanția pentru lucrarea respectivă? De ce, după nici 4 ani, mai plătește primăria încă 7,6 milioane de lei ( aproape 1,6 milioane de Euro) pentru aceleași lucrări? Adică o lucrare pentru care s-au plătit 11.000 euro / m trebuie reabilitată în nici 3 ani? Când ne-a mințit administrația? În comunicatul de presă din 2016 sau în cel din luna mai, 2020? Nu vi se pare că e o contradicție între propriile dumneavoastră comunicate de presă? În ce țară normală și cu o administrație competentă și serioasă, reabilitarea ( nici măcar construirea de la ZERO!) a 191 m de drum durează veșnic? 191 de m! – cât o alee pe domeniile voastre private, ale politicienilor…

Extras dintr-un articol de presă cu ocazia impunerii restricțiilor de circulație din anul de grație 2020: „Restricția de circulație este impusă de reluarea lucrărilor de reparații demarate anul trecut. Legătura dintre centrul municipiului și cartierul Subcetate se va putea face în Nord, prin Piața Podgoria, sau în Sud, peste Podul Traian. După efectuarea lucrărilor de reparații, durata de exploatare a podului va crește cu peste 25 de ani, spun surse din cadrul Primăriei Municipiului Arad. Reabilitarea podului Decebal costă 7,6 milioane de lei, iar lucrările sunt executate de firma Tehnodomus. Ultima reabilitare a podului Decebal a fost făcută în anul 2015, când s-au efectuat lucrări de refacere a pilelor, iar în anul 2006 s-a refăcut tablierul.”

Păi, cum? Dacă „ultima reabilitare a fost în 2015” ce praf s-a ales de minciunile electorale din comunicatul din 2016? Cum vă permiteți, după un mandat de viceprimar și o perioadă de interimat, adică după o perioadă când aveați frâiele administrației în mână, să vă lamentați și să livrați blazarea unui „asta e” acum în prag de alegeri? Jucați prost rolul cu „nu m-a lăsat Falcă până acum” și nu aveți nicio scuză din postura de mâna lui dreaptă, cel puțin în ultimii 4 ani! Cum nu aveți nicio scuză să veniți în fața alegătorului cu „asta e”... Și, nu, arădenii nu mai vor „să trecem peste o mică denivelare” și s-o dreagă „după”… cum nici „asta e” nu poate fi deviza unui politician care se vrea primar, unul care se va afla în postura reconstruirii Aradului de la zero. „Asta e” – NU e VIZIUNE, e BLAZARE. Și încă ceva: Aradul nu are nevoie de un primar sedat și setat să-și menajeze „sinapsele și neuronii”, ci de unul care și le uzează la maxim pentru a-și duce la îndeplinire promisiunile. #GoHomeBibi#SomnUșor!

Cine mai vrea să asculte integral emisiunea, click AICI peE marți, e Bibarț!

 

Categorie: Politice
Etichete: alegeri locale 2020, Calin Bibart, PNL, primar, primaria arad
Distribuie:
Articolul anterior
FESTIVALUL EUROPEAN AL SPECTACOLULUI TIMIȘOARA – FESTIVALUL DRAMATURGIEI ROMÂNEȘTI S.O.S. 2020 în perioada 13 – 30 septembrie [VEZI PROGRAMUL]
Articolul următor
S-a stabilit componența campionatelor din fotbalul județean

4 comentarii. Leave new

 • Numa-sa….idiotu’ ala sa lasat fotografiat cand tragea cu prastia ? Cine draq mai trage cu prastia in ziua de azi ? Si asta vrea sa fie primar. Tare…..

  Răspunde
 • Dacă …joi, e Falcă la Ghiulea show, în locul lu Bibi. Așa va fi și la Primărie.

  Răspunde
 • avatar of un cetățean cu umor
  un cetățean cu umor
  12 septembrie 2020 12:18

  Ca de obicei, frustrare la maxim, stimată Саша 🙂
  În lipsa simțului umorului, la unii apare simțul… omorului. Sindrom roșu, deh!
  E clar! V-a lovit rău cu praștia! De durut o să vă doară mai tare din 28 încolo…
  Râd acum, că după acea dată nu-i frumos!
  Să aveți un sfârșit de săptămână calm! 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

benidorm large

AUTOFILANTROPIE sau ce?… Familia Noghiu sărbătorește numirea „părintelui arhidiacon Bogdan Noghiu în funcția de consilier în cadrul sectorului social–filantropic” la Benidorm – stațiunea preferată a arădenilor care spală bani în Marea Mediterană

Asta social-filantropie, nu ca amărâții ăia care predică fraierilor că ortodoxia se face în smerenie, cu umilință și sacrificiu de sine, rugându-te pentru aproapele tău și trăind în modestie! Ca…