Mihai Fifor: „Guvernul Cîțu amanetează țara pe 30 de ani”

foto fifor 29 decembrie 2020
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Guvernul Cîțu amanetează țara pe 30 de ani

Politica catastrofală de împrumuturi galopante la dobânzi uriașe continuă! 30 de ani vom plăti toți românii guvernarea pe datorie impusă de coaliția de dreapta.

„Chiar din prima zi lucrătoare a noului an, guvernul Cîțu a cerut băncilor încă 1 miliard de euro împrumut. În 2020, Cîțu, ca ministru al Finanțelor, a îndatorat țara cu 164 miliarde lei-34 miliarde euro, mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019.

1078 euro pe secundă! Aceste este nivelul șocant la care au ajuns împrumuturile în guvernarea Iohannis-PNL! Este imens și nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani pentru că ni se spune că bani de salarii, pensii și alocațiile copiilor nu există și, la fel, bani de investiții nu sunt.

Și mai grav este că România se împrumută la dobânzi aferente ratingului junk, de 38 de ori mai mari decât media UE.  Dobânda pentru România este de 3,04%, față de media UE27-0,08%, la împrumuturile pe termen lung.

România, în guvernarea actuală, plătește dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituania (0,16%), de 4 ori mai mari decât Grecia (0,75%). Jumătate dintre țările UE 27 se împrumută la dobânzi negative pe termen lung.

Peste 1 miliard euro/anual vor plăti SUPLIMENTAR  populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor suplimentare la avalanșa de împrumuturi făcute de Cîțu”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: deputatul PSD Arad Mihai Fifor, GUVERNUL CATU, Guvernul Cîțu amanetează țara pe 30 de ani, politica arad
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul va găzdui, în acest an, Cupa României la TENIS DE MASĂ
Articolul următor
ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO! Informare cu privire la obligaţiile conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere în urma cărora a rezultat doar avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie