Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor

136080446 3954937164545876 6704894254581835856 n 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor

Comisia Europeană confirmă tot ceea ce am avertizat din noiembrie 2019 încoace: guvernarea pe datorie care
a explodat; zero măsuri pentru a stopa risipa banului public și zero măsuri pentru creșterea colectării
veniturilor la buget. Lipsa de viziune a PNL a condus la situația în care s-a cheltuit enorm față de veniturile
încasate pentru a obține cea mai mare cădere economică și cea mai slabă revenire din UE!

„Se confirmă că România, spre deosebire de celelalte țări din UE, a cheltuit banii aiurea fără a veni cu un plan serios de stimulare și revenire economică. Iar rezultatele sunt catastrofale: Guvernarea pe datorie, în ritm de 1000 de euro pe secundă, duduie! Guvernul de Dreapta amanetează țara pe 30 de ani! Comisia Europeană este alertată că datoria publică va ajunge la 100% din PIB și confirmă cu Guvernul Cîțu va fi obligat să ia măsuri de consolidare fiscală – adică austeritate! De aceea, amână și mai mult prezentarea bugetului, undeva în februarie, ceea ce înseamnă că țara va avea buget abia în martie! Până atunci, zero investiții!

După ce în 2020 a bătut record după record la împrumuturi, Guvernul Cîțu a început anul cu încă un împrumut de 1,1 miliarde lei, la dobânzi mari.

Anul trecut Cîțu s-a împrumutat în total 34 miliarde euro pe an, peste 1000 euro pe secundă! Este mai mult cu 80% decât totalul împrumuturilor contractate în anul 2019. Este imens și nimeni nu știe ce s-a făcut cu acești bani: azi, ni se spune că bani de salarii, pensii și alocațiile copiilor nu sunt și, la fel, bani de investiții nu sunt. Totuși, unde sunt banii?

România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană. Guvernul de dreapta se împrumută la extern, pe termen lung, la dobânzi de 15 ori mai mari decât Bulgaria și de 19 ori mai mari decât Lituania.

Guvernarea pe datorie afectează grav bugetul statului și buzunarele românilor. În următorii ani, peste 1 miliard euro vor plăti anual populația și companiile prin taxe și impozite în contul dobânzilor și comisioanelor.

Guvernarea pe datorie afectează grav investițiile private. Guvernul mărește cererea de fonduri de împrumut și ține astfel dobânzile ridicate pentru finanțările bancare acordate sectorului privat. În plus, nu se mai creditează economia reală, băncile preferând să împrumute statul, la dobânzi mari și cu risc zero.

Cîțu și Guvernarea Țeparilor compromit investițiile și dezvoltarea economică pe termen mediu și lung! Din păcate, ei nu vor scoate țara din criză, ci o vor adânci și mai rău! ”, afirmă deputatul PSD Arad, Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

136080446 3954937164545876 6704894254581835856 n

Categorie: Politice
Etichete: Comisia Europeană, datorii, deputatul PSD Arad Mihai Fifor, economie, guvern Citu, imprumuturi
Distribuie:
Articolul anterior
Două cazuri de Covid la UTA
Articolul următor
[ACTUALIZARE] „Mica teroristă” din Nădlac a fost condamnată DEFINITIV la un an, cinci luni şi zece zile închisoare cu executare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…