Mihai Fifor: Prioritatea miniștrilor PSD este să aplice cât mai rapid măsurile de ajutor de stat permise de Comisia Europeană pentru companiile aflate în dificultate

mihai fifor e1646030785587
Distribuie:

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensațiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanțe excepționale pe care le trăim”.

„Astfel, își găsesc o primă concretizare eforturile și apelurile pe care PSD le-a făcut în acest sens: solicitarea ministrului Finanțelor Adrian Câciu, din 15 martie, la Ecofin, și cea a președintelui PSD Marcel Ciolacu, în discuția de pe 28 februarie, cu președintele Consiliului Național al Austriei.

Potrivit noului cadru permis de Comisia Europeană, statele membre UE pot să acorde sprijin
companiilor afectate de criza actuală, de sancțiunile și contra-sancțiunile aferente, să se asigure că acestea dispun de lichidități suficiente și să le despăgubească pentru costurile suplimentare suportate ca urmare a prețurilor ridicate la gaz și energie electrică.

Se pot introduce imediat scheme de ajutor, de până la 400.000 de euro, pentru fiecare companie afectată.

Entitățile controlate de Rusia, cărora li s-au aplicat sancțiuni, vor fi excluse din acest mecanism de sprijin.

Prin miniștrii săi, PSD va face eforturi să aplice neîntârziat aceste facilități anunțate de Comisia Europeană. Pentru România sunt vitale: menținerea stabilității economice și reducerea inflației.

Trebuie folosite toate resursele posibile pentru atingerea acestor obiective strategice.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: ajutoarele de stat/compensațiile pentru daunele suferite de companii, deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Cadavrul unui bărbat a fost scos din apele Mureșului, după un apel la 112, în zona Bottega – Maranata
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Ziua porților deschise, la IPJ Arad – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie