Mihai Fifor: „Reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte va fi un sprijin concret pentru piața muncii din Romania”

mihai fifor
Distribuie:

 

Salut decizia, de ieri, din Plenul Senatului, prin care s-a adoptat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” propunerea legislativă de reducere a cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale – 2 puncte la angajator şi 3 la angajat.

Am votat aceasta propunere legislativă de modificare a Codului fiscal pentru ca vine in sprijinul, atat a angajatorilor, cat si angajatilor romani. Sunt convins ca prin aceste masuri, vom incuraja piata muncii si transparentizarea activitatilor din acest domeniu.

În urma votului din Plenul Senatului, cota de contribuţie de asigurări sociale este de 21,3% pentru condiţii normale de muncă. Din aceasta cifra, 7,5%  reprezinta  contribuţia individuală şi 13,8% contribuţia datorată de angajator. Pentru condiţii deosebite de muncă, cota de asigurări sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contribuţia individuală şi 18,8% pentru cea datorată de angajator. Pentru condiţii speciale de muncă, cota de contribuţie la asigurările sociale va fi de 31,3%; 7,5% – pentru contribuţia individuală şi 23,8% – pentru cea datorată de angajator.

Senatul este prima Cameră sesizată, dar sunt convins ca si deputatii vor adopta aceasta masura fiscala benefica pentru piata muncii din Romania.

Comunicat de presă, Mihai Fifor – liderul Grupului PSD din Senatul Romaniei

Categorie: Știri
Etichete: CAS, comunicat, contributia CAS, Mihai Fiflor, PSD
Distribuie:
Articolul anterior
Cazul Moise Guran – sau ultimul asalt asupra libertății presei
Articolul următor
Politica de latrină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie