Mihai Fifor: „ Românii muncesc mult, bine, cu productivitate bună, dar sunt prost plătiți. Aceasta este caracteristica angajatului român relevată de Eurostat, în comparație cu restul UE”

eurostat1
Distribuie:

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: „Guvernarea PNL macină nivelul de trai al românilor“

 

Angajații români sunt mult mai prost plătiți în raport cu productivitatea pe care o au. În România continuă să fie a doua cea mai ieftină forță de muncă din Europa și cu toate astea investitorii fug, pentru că nu au deloc încredere în guvernul PNL, iar contractele de muncă încetează cu sutele de mii, veniturile scad dramatic, la fel și nivelul de trai.

„Muncesc mult, bine, cu productivitate bună, dar sunt prost plătiți. Aceasta este caracteristica angajatului român relevată de Eurostat, în comparație cu restul UE. Angajatul român are un cost mediu orar de 7,7 euro, în timp ce media europeană este de 27,7 euro/h, adică de peste 3,5 ori mai mare. Deci la capitolul salariu, românii sunt la 28% din media europeană. În schimb productivitatea salariaților români este la 69% din media europeană.

Este clar că angajații români sunt mult mai prost plătiți în raport cu productivitatea realizată, iar România continuă să fie țara cu a doua cea mai ieftină forță de muncă din Europa. Cu atât mai grave și șocante sunt contra-performanțele Guvernului Orban, respectiv faptul că sunt peste 500.000 de angajați ale căror contracte de muncă au fost desființate definitiv și că investițiile străine fug la propriu din România – sold negativ peste 450 milioane de euro, în perioada ianuarie- aprilie 2020, față de valoarea netă pozitivă de 2,16 miliarde de euro, anul trecut în aceeași perioadă!

Lipsa de încredere a mediului de afaceri și degradarea într-un ritm incredibil de rapid a economiei este rezultatul direct al incompetenței și demagogiei, din nefericire probate mult prea des, ale Guvernului Orban. Din luna martie guvernul liberal este incapabil să vină cu programul economic, deși-l tot promite. Sunt mai bine de 3 săptămâni de la 1 iunie – ultimul termen oficial pe care Cîțu îl anunțase pentru prezentarea măsurilor de relansare economică și nu am văzut niciun program.

Acum câteva zile Iohannis a ieșit din nou să anunțe că guvernul său lucrează la un „amplu plan de revenire
economică”, pe care-l va prezenta „în scurt timp”. Doar vorbe goale, doar gogoși propagandistice… „În scurt timp“, pentru Iohannis este echivalentul lui „de îndată“ când citea deciziile CCR“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

foto mihai fifor 18 septembrie 2019

Foto: Google

Categorie: Politice
Etichete: economie, Guvernul Orban, guvernul PNL, nivel de trai, senatorul PSD Arad Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Polițișții din Lipova au „recuperat” o mamă cu patru copii rătăciți în pădurea de la Belotinț
Articolul următor
Procurorul Dan ILARIE iese la PENSIE de la 1 iulie

1 comentariu. Leave new

  • daca au vandut cei cu functii tara pe bucati la „competitia” straina, pentru ca mai apoi sa fie falimentate sau distruse ca sa nu mai fie competitie la firmele mari care creeaza monopol (nu de baut, aviz amatorilor)

    DIVIDE ET IMPERA (veche de 2000 de ani) se aplica perfect in Romania…unul devine milionar peste noapte si altii 1000 devin saraci peste noapte…pentru ca nici unul din cei 1000 nu are coitze sa se impotriveasca…de aia si vorba (cretina) tipic romaneasca ca „nu ii prost ala care cere, ii prost ala care da”…si noi am dat…totul…dar pe gratis sau pe datorie 🙁

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

falca fifor

Totul merge conform CALCULELOR DOMNULUI GENERAL: IEPURII de sacrificiu ai lui Falcă sunt „varză de Brucsles”… așa că lupta pentru câștigarea MARATONULUI PENTRU PRIMĂRIA ARAD se va da FĂȚIȘ între „micul faraon” și „marele său dușman”, Mihai Fifor

  „Iepure de sacrificiu” este o expresie care provine din jargonul curselor de atletism, „unde un alergător sau mai mulți, fără șanse la câștigarea cursei, țin trena unui alt jucător, în…