Mihai Fifor: „Mii de români au murit din cauza panicii induse de guvernanţi”

foto mihai fifor 25 februarie 2020 copie
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cei mai importanți medici din România arată că haosul provocat de liberali în sistemul de sănătate, în perioada stării de urgență și de alertă, a crescut alarmant numărul deceselor provocate de infarct, de ocluzii și de cancer.

„Iohannis şi Guvernul PNL îi au pe conştiinţă pe românii cu boli tratabile care și-au pierdut viața din cauza faptului că nu au avut acces la tratament în spitalele transformate în spitale Covid sau spitale suport Covid, nu au fost primiţi în spitalele deschise pentru că, după episodul de la Suceava, deciziile guvernului i-au speriat pe managerii de spitale, iar aceştia s-au temut că spitalele lor vor deveni focare de infecţie, sau au fost speriaţi de declaraţiile premierului şi ale preşedintelui şi, pur şi simplu nu s-au mai dus la spital, de teamă să nu contacteze boala.

Bilanțul prezentat de Colegiul medicilor în perioada restricțiilor impuse de guvern privind accesul bolnavilor cronici la tratamentele de specialitate este înfiorător. Din 15 martie până în prezent, mii de români au murit de peritonită și ocluzii pentru că nu au avut acces la tratement sau pentru că acesta le-a fost oferit prea târziu, au ajuns prea târziu la spital.

Numărul bolnavilor tratabili, cu afecţiuni de inimă sau afecţiuni stomacale, care au murit în această perioadă, a crescut cu 20% raportat la aceleași perioade din anii trecuți. Din aceleaşi cauze şi afecțiunile oncologice care ar fi putut fi vindecate s-au transformat rapid în cancere incurabile, avansând din stadii incipiente în stadii terminale.

Guvernul şi Iohannis sunt responsabili și trebuie să-şi asume aceste decese după ce au blocat accesul bolnavilor cronici în spitale timp de 3 luni, ţinând închise spitalele suport Covid, care stau goale sau în care sunt internaţi asimptomaticii, în ciuda recomandărilor OMS. Au ţinut şi ţin mii de bolnavi de cancer sau cu alte afecţiuni grave în picioare, în stradă, la cozi imense, pentru a avea acces la tratament.

PSD cere să se permită, imediat, accesul la tratament, în siguranţă, pentru bolnavii cronici, să se elimine restricţiile de acest tip prevăzute în Hotărârea de Guvern privind prelungirea Stării de Alertă, să se modifice protocolul privind asimptomaticii şi să se permită tratarea acestora fără internare, conform deciziilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De asemenea, solicităm să se reducă la minimum necesar numărul de Spitale Suport Covid, în conformitate cu numărul persoanelor bolnave din fiecare judeţ“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: corinavirus, Mihai Fifor: „Mii de români au murit din cauza panicii induse de guvernanţi”, politica arad, PSD Arad Mihai Fifor
Distribuie:
Articolul anterior
Deși dacă te iei după poze îți dă invers, Ghiță STOIAN e MAI TARE decât Dani DRAGOMAN… și aici vorbim despre INTERLOPEALĂ și UZURPARE DE CALITĂȚI OFICIALE gata PROBATE!
Articolul următor
BARAJUL CAMPIOANELOR. Victoria Zăbrani o să dea piept pentru Liga a III-a cu echipe din Caraș Severin și Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie