Milioane de țigări „americane made in Ucraina” și rulate pe Suceava – Sighetu Marmației – Arad – „fumate” de DIICOT

traficanti tigarijpg
Distribuie:

O grupare infracțională din județul Timiș, care aproviziona piața cu țigări de contrabandă inclusiv în Arad, a fost destructurată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava, B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenții a Jandarmeriei. Trei dintre cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore.

Conform unui comunicat DIICOT, remis în după-masa zilei de 12 aprilie, au fost efectuate percheziții la domiciliile a patru suspecți din județul Timiș (localitățile Coșteiu și Lugoj), care au inițiat și constituit o grupare infracţională specializată în acte de contrabandă cu ţigarete (preluare, depozitare, transport şi valorificare) pe relaţia Suceava – Arad, Suceava – Timiş, precum și pe relaţia Maramureş – Arad, Maramureş – Timiş.

S-a stabilit că gruparea infracţională este structurată pe trei segmente: segmentul furnizorilor, cu cele două paliere de aprovizionare din zona Vicov (Suceava) și din zona Sighetu Marmaţiei (Maramureş), care asigura colectarea ţigaretelor, depozitarea şi transportul acestora; segmentul intermediar, care asigura partea de preluare a cantităţilor cu ţigarete de la segmentul furnizorilor şi livrarea acestora prin intermediari; segmentul beneficiarilor, care asigura preluarea ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară, depozitarea şi valorificarea acestora pe piaţa neagră din zona Ardealului, preciza Biroul de presă din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În urma descinderilor, mascații au ridicat, în vederea confiscării, suma de 120.040 de lei și 4285 de euro; cantitatea de 1.120.000 de ţigarete de provenienţă Duty-free și extra-comunitară, reprezentând cantitatea de 56.020 de pachete țigarete produse în Ucraina, cu o valoare de piață de 560.000 de lei; un autoturism marca BMW 530 şi un autoturism marca Fiat Scudo, dar și mai multe înscrisuri de la sediile sociale ale unor societăți controlate în fapt de persoanele cercetate. Persoanele cercetate au fost audiate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, dispunându-se față de trei suspecți măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Categorie: Știri
Etichete: confiscari, contrabanda, diicot, dosare, mascati, tigari, trafic, ucraina
Distribuie:
Articolul anterior
[TEASER] În ce dulapuri ați încuiat dosarele cu corupții din Lipova, păcătoșilor?! – Episodul BRUȚ
Articolul următor
Parcul Copiilor a trecut printr-un nou proces de… vandalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie