Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost la Socodor, a vizitat o fabrică de lactate și a discutat cu crescătorii de animale și proprietarii de teren

socodor1
Distribuie:

 

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a aflat vineri, 30 septembrie 2016, într-o vizită de lucru în comuna Socodor, judeţul Arad. Vizita nu s-a bucurat de atenția presei, reprezentanții mass-mediei arădene nefiind invitați (nu discutăm aici motivul), dar întâlnirea a fost sintetizată printr-un comunicat trimis în această dimineață redacțiilor.

Ttitlul comunicatului de presă al CJA: Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad  „Apreciem această vizită şi deschiderea domnului ministru faţă de producătorii agricoli prezenţi”

Primul popas a fost la fabrica de brânzeturi şi produse lactate S.C. Cris Sib Lacto S.R.L., fabrică realizată la iniţiativa unui grup de crescători de ovine, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

A urmat apoi o întâlnire organizată la Căminul Cultural din comuna Socodor, unde au participat crescătorii de animale şi propietarii de teren agricol din localitatea Socodor şi din localităţile învecinate. De asemenea, la întâlnire au mai luat parte Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Nogea directorul OJFIR Arad, şi Ioan Jura, primarul comunei Socodor.

„Apreciem această vizită şi deschiderea domnului ministru faţă de producătorii agricoli prezenţi. Problemele cu care se confruntă cei care lucrează în domeniul agricol sunt multiple şi cea mai simplă şi sigură cale de a le cunoaşte şi de ale rezolva este aceasta, a întâlnirilor directe dintre factorii de decizie şi producătorii agricoli”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În cadrul şedinţei s-au atins subiecte precum problema fondului cinegetic (legea vânatului), modului de acordarea a subvenţiilor pe cap de animal, modul de accesare a măsurilor din cadrului Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi sprijinirea tinerilor fermieri. Participanţii la întâlnire au adresat întrebări directe ministrului Achim Irimescu, cu privire la subiectele dezbătute, acesta oferind răspunsurile cuvenite.

Printre altele, ministrul a adresat şi câteva cuvinte de laudă primarului Ioan Jura şi a autoritaţii publice locale pe care acesta o conduce, a modului în care îşi desfăşoară activitatea de atragere a fondurilor europene, reuşind ca în perioada 2007-20013 să atragă sume care depăşesc 8.000.000 de euro.

La final, ministrul Achim Irimescu a vizitat Centrul Local A.P.I.A. Chişineu Criş, cu sediul în localitatea Socodor şi sediul Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru, situat tot în Socodor.

 

Categorie: Știri
Etichete: Achim Irimescu, agricultură, Ioan Jura, ministru, Sergiu Balcea, socodor
Distribuie:
Articolul anterior
Părăstas de partid. Cu zacuscă
Articolul următor
Nu iubești Aradul dacă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…