Membrele Clubului LIONS din Arad și copiii Clubului Leo Viatrix au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice printr-un gest generos [FOTO]

ziua internationala a persoanelor varstnice
Distribuie:

 

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie în scopul de a ne reaminti cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb „Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.

Astăzi, 24 de doamne din Arad, membre ale Clubului Lions și-au amintit de cei 133 de bătrâni din Căminul de bătrâni de pe str. Bodrogului nr.2 și au organizat un prânz festiv la care s-au bucurat împreună.

Membrele Clubului Lions au furnizat toate  ingredientele pentru prânzul festiv, unul bogat și special pregătit pentru ei chiar în bucătăria căminului.

Aceasta acțiune face parte din campania  „Relieving the hunger”, parte a programului „ Centennial service challenge” la nivel de Club Lions International la care clubul arădean este afiliat.

Clubul a fost înființat in 2007, este un club de doamne, în prezent 24, președinta de anul acesta fiind Eleonora Iacobina (Sas). Deși au avut multe acțiuni în plan local, dedicate tuturor categoriilor de vârstă, în multe domenii, multă lume nu știe despre aceste acțiuni pentru că nu s-au bucurat de promovare nici în presă. O discreție elegantă dar care acționează concret în punctele sensibile ale comunității. Acesta este , de fapt, și scopul Lions care de aproape 100 de ani s-a implicat activ și s-a dedicat comunității, ajutând milioane de oameni din întreaga lume. Până în iunie 2018, prin programul „ Centennial Service Challenge”, se dorește ca prin acțiunile lor să atingă peste 100 de milioane de oameni beneficiari.

Tot astăzi, și copiii Clubului Leo Viatrix au inițiat o astfel de acțiune la un alt cămin de bătrâni din Arad.

Bătrânețea nu e chiar așa de rea când iei in considerare alternativele „(Maurice Chevalier) este deviza tinerilor din Clubul Leo Viatrix Arad care au marcat această zi  printr-o vizită la Asociația Roze.  Aceștia au reușit să îndulcească, pentru câteva ore, ziua a 45 de vârstnici de la Asociația Roze pentru  care au pregătit cu drag prăjituri. Dulciurile și urările de La mulți ani! au reușit sa aducă zâmbete pe chipurile bunicilor și bunicuțelor.

Leo Viatrix, parte a Clubului Lions 2007 Arad , a luat ființă în urma cu două luni fiind format dintr-o echipă de copii inimoși.

O acțiune similară au avut și tinerii Clubului Leo Maris la Azilul de bătrâni din Cruceni

Clubul Leo Maris Arad este un club de tineri cu vârste între 18-30 ani, majoritatea dintre ei elevi de liceu, care pe lângă faptul că vor să ajute semeni cu nevoi, vor să transmită celorlalți tineri că voluntariatul și caritatea ar trebui să facă parte din viața tuturor.

De când se serbează Ziua Înternațională a Persoanelor Vârstnice

În februarie 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie ca zi internaţională a persoanelor în vârstă, iar câteva luni mai târziu, pe 16 decembrie 1991, Adunarea Generală a ONU adopta rezoluţia 46/91 cu titlul „ Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi”. Aceste principii consacră dreptul persoanelor vârstnice la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

În anul 2002, la Madrid, Adunarea Generală a ONU a adoptat Planul Internaţional de Acţiune privind Îmbătrânirea care stabileşte obiectivele prioritare şi angajamentele statelor membre cu privire la politicile destinate populaţiei vârstnice, în principal cele din domeniul protecţiei sociale, ocupării, sănătăţii şi participării persoanelor de vârsta a treia la toate aspectele economice, sociale, culturale şi politice ale societăţii.

Categorie: Știri
Etichete: cămin de bătrâni, Club Lions, femei, ONU, Ziua Internațională a Vârstnicilor
Distribuie:
Articolul anterior
„Carmina Burana” a deschis stagiunea Filarmonicii arădene la Fabrica de tramvaie
Articolul următor
Părăstas de partid. Cu zacuscă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie