Ministrul Muncii denunță proxenetismul din orfelinatele românești… care „există de ani!”

dragos paslaru
Distribuie:

 

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat duminică, la Digi 24, că în legatură cu unele instituţii ale statului care au in sarcină  ocrotirea copiilor din sud-estul ţării există suspiciuni că s-ar fi făcut trafic de copii şi că ar exista o reţea de prostituţie-proxenetism care ar opera în aceste centre, fiind deschisă o anchetă în baza acestor informaţii primite de la SRI.

Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii: „Din păcate am încă nişte cazuri în zona de sud-est a țării unde există suspiciuni de trafic de persoane și prostituție legate de instituțile care găzduiesc copiii în numele statului. E vorba de instuții ale statului în care este suspiciunea că a fost trafic de copii, instituții de protecție. (…) Sunt mai multe instituții, cel puțin 4-5 instituții unde se fac anchete.”

Ministrul a precizat că a anchetele au fost declanșate în luna mai, iar în cadrul acestor investigații deja au fost ridicate persoane de la o astfel de instituție din București.
Dragoș Pîslaru a făcut dezvăluirea în contextul unei discuții despre cazul de sclavie de la Berevoești. Ministrul spune că acest caz de exploatare umană nu este unic și există și alte locuri din țară unde, de ani de zile, au loc abuzuri care nu sunt demascate, pentru că, pe de o parte, românilor „nu le place să se privească în oglindă”, iar pe de altă parte, e convenabil ca asistații sociali să fie o „masă de manevră”. Nu în ultimul rând, se întâmplă aceste lucruri și pentru că sistemul de asistență socială din România este centrat pe beneficii, și nu pe servicii și, exact ca și sistemul de sănătate, este atins de corupție.

Urmăriți AICI interviul integral acordat de ministrul muncii în emisiunea „În fața ta”, realizată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Foto – captură digi24.ro.

Categorie: Știri
Etichete: copii institutionalizati, dragos paslaru, interviu digi 24, orfelinate, proxenetism
Distribuie:
Articolul anterior
[VERNISAJ] 36 de puncte de vedere de la Bekescsaba, într-o expoziție foto la Sala „Clio”
Articolul următor
Andrei Șerban la Castelul de la Macea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie