MIRCO MASCHIO, DOCTOR HONORIS CAUSA UVVG

mirko maschio dhc uvvg
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

MIRCO MASCHIO, DOCTOR HONORIS CAUSA UVVG

Sâmătăm 18 mar. 2023, într-un cadru festiv, în Aula Magna „Cicio Pop”, înaltul titlu de DOCTOR HONORIS CAUSA, categoria Beneficiorum publicorum (în beneficiul comunității) al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, a fost decernat domnului Mirco Maschio, personalitate remarcabilă a mediului de business, la nivel național și internațional.

La baza hotărârii Senatului Universității stă excepționala activitate în domeniul economic, respectiv în producția de utilaje agricole, recunoașterea internațională a activității sale deosebite, precum și relația fructuoasă și de durată pe care acesta o are cu universitatea noastră.

Relațiile dintre Mirco Maschio, respectiv Maschio Gaspardo și Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad sunt de tradiție.

Încă de la înființare, din anul 2003, Maschio Gaspardo România a avut o strânsă și fructuoasă legătură cu UVVG. De fapt, cei doi regretați fondatori, pe de o parte profesorul Aurel Ardelean și de cealaltă parte dl. Egidio Maschio, au avut viziuni similare privind dezvoltarea celor 2 entități, ceea ce a dus la numeroase proiecte comune.

Dintre aceste proiecte, le amintim pe cele de îmbunătățire a prelucrării solului, prin care a fost dezvoltat, de către Maschio Gaspardo, un prototip de vibrocombinator cu performanțe deosebite în câmp, la care echipa U.V.V.G. și-a adus aportul, numeroasele sărbători „In Campo”, organizate la Chișineu Criș, precum și târgurile de joburi pentru studenți și absolvenți, organizate de U.V.V.G. Arad.

Evenimentul s-a dorit a fi unul de suflet și de înaltă ținută, reunind, în Aula Magna „Cicio Pop”, 160 de personalități locale și naționale, profesori, studenți și invitați.

Dl. Prorector, Prof. univ. dr. Aurel Darău, președintele Senatului U.V.V.G. a moderat evenimentul, dl. Conf. univ. dr. habil. Andrei Anghelina – Prorector a dat citire LAUDATIO, iar doamna Prof. Univ. Dr. habil. Coralia Cotoraci l-a prezentat pe dl. Mirco Maschio și realizările dumnealui, auditoriului.

Au luat cuvântul la acest prestigios eveniment : președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Arad, dl. Gheorghe Seculici, dl. Prof. univ. Tiberiu Sandu Dughi, din cadrul Universității de Vest Timișoara, dl. Eugen Gagea, membru al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii și dl. Petru Horga, expert contabil.

VIDEO:

Categorie: Știri
Etichete: Conf. univ. dr. habil. Andrei Anghelina – Prorector, DOCTOR HONORIS CAUSA UVVG, MIRCO MASCHIO, Prof. univ. dr. Aurel Darău, Prof. Univ. Dr. Habil. Coralia Cotoraci, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Petrolul – UTA: 0 – 1… când mediocritatea e dublată de ghinion
Articolul următor
Profile, în doar câteva „linii”: GHEORGHE FALCĂ  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…