Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au participat la o acțiune de destructurare a unei grupări specializate în EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC

jocuri de noroc
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
PERCHEZIȚII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC

La data de 17 martie 2023, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).

Activitățile se desfățoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.

De asemenea, vor fi citați un număr de 15 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun.

În cauză, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la activitățile infracționale desfășurate pe teritoriul României, de către un grup infracțional organizat al cărui membrii sunt cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale.

Activitatea infracțională s-ar fi derulat prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri, a unor cheltuieli justificate, sub forma unor câștiguri fictive la jocurile de noroc, care nu s-au derulat în realitate, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al Poliției Române 
IPJ Arad

(Foto cu scop pur ilistrativ – via Google)

Categorie: Știri
Etichete: EVAZIUNE FISCALĂ ÎN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC, I.P.J. Arad - Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice - I.G.P.R.
Distribuie:
Articolul anterior
Volumul V din seria „CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO – CHINEZE” a fost lansat joi, în sala Ferdinand a Primăriei Arad
Articolul următor
Petrolul – UTA: 0 – 1… când mediocritatea e dublată de ghinion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…