„Muschetarii roboticii” au participat la FAZA NAȚIONALĂ a celui mai mare concurs de ROBOTICĂ din Romania, „BRD First TechChallenge” de la Bucuresti, sezonul 3”

muschetarii roboticii
Distribuie:

 

Muschetarii roboticii au participat la faza națională a celui mai mare concurs de robotică din Romania BRD First TechChallenge de la Bucuresti, sezonul 3.

Au fost prezenți peste 2000 de elevi aparținând celor 124 de echipe atât din țară cât și din străinatate. Meciurile au fost organizate pe două mari divizii: Vlaicu (60 de echipe) și Coandă (64), iar meciurile s-au desfășurat pe două alianțe: albastră și roșie – fiecare echipă jucând 6 meciuri.

Muschetarii de la Liceul Național de Informatică au câștigat 3 meciuri din 6, situându-se pe la mijlocul clasamentului.

„Acest sezon a adus o nouă provocare echipelor, propunând misiuni mai complexe și mai greu de rezolvat. Echipele de FTC din toată țara au dat dovada de ingeniozitate în rezolvarea acestor misiuni, rezultând o competiție puternică pentru obținerea unui număr cât mai mare de puncte, cu roboți foarte bine proiectați și realizați” – ne spune prof. Romana Sălăjan, coordonatoare a proiectului liceenilor.

Muschetarii au avut onoarea de a-i intalni și povesti cu FIRST Alumni Julien Bertrand  și președintele FIRST, Donald E. Bossi si a audia discursului laureatului cu premiul Nobel 2017 în fizică, domnul Kip Thorne.

„Experiența câștigata de elevi, relațiile formate, oamenii întâlniți contribuie la formarea personalității lor.”

9k=

Pe lângă competiția națională, colegii săi au sărbătorit, pe data de 24 martie, ziua de naștere a programatorului Muschetarilor, Matiuț Cristian.

z

2q==

Atmosfera din sala de concurs și cea de la final se pot „simți” din  aceste fotografii.

„Mulțumiri sponsorilor LICCO PROMPT 2000, SANO SRL, Webasto, ASOCIATIA HELP FOR YOU, conducerii liceului, părinților care ne-au însoțit –  Farcas Ioan și Stana Ioan au dus la Bucuresti robotul în condiții de siguranță, atât anul acesta cât si anul trecut – părinților și tuturor susținătorilor!” – mai țin să precizeze organizatorii și tinerii care s-au îmbogățit, astlel, cu o experiență minunată.