Ne-a părăsit jurnalistul Simion Todoca

simion todoca
Distribuie:

Ne-a părăsit unul dintre puținele condeie de școală veche rămase în Aradul ăsta, jurnalist de opinie cu o bogată cultură generală, activ în presa ultimelor trei decenii ca puțini alții: colegul și amicul nostru, Simion Todoca, a trecut la cele veșnice la vârsta de 65 de ani.

Membru al Filialei „Ioan Slavici” din Arad a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România,

Simion Todoca s-a născut la 24 martie 1958, în comuna Șepreuș. A absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, promoția 2007 , cu licența în „științe politice și construcție europeană”. A debutat în presă imediat după Revoluţie, în 1990, ca membru fondator al revistei Blue Jeans. Apoi, din 1993 până în 2018 a lucrat ca redactor la secţia politică a cotidianului Adevărul de Arad (din 2008, Jurnal Arădean). În perioada 1996-1997 a fost redactor-şef al revistei Alfa Magazin, iar din 2018 până la ieşirea la pensie a fost redactor şi senior editor la Glasul Aradului, ulterior colaborator al News Ar.

De-a lungul carierei a realizat interviuri cu politicieni de marcă, ca Ion Iliescu, Ion Raţiu, Radu Câmpeanu, Petre Roman, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Mircea Geoană, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea.

Ultimii ai ai vieții i-au fost grei, mai ales după ce a fost lovit de boală și și-a pierdut ultima soție.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Simi!…
Condoleanțe familiei îndurerate.

Conform acesteia,

Priveghiul se va oficia luni și marți (29 mai – 30 mai), de la ora 19:00, la capela Kuki de pe strada Cocorilor, nr.6, iar înmormântarea va avea loc miercuri, 31 Mai.

 

Categorie: Știri
Etichete: Adevărul de Arad, comuna sepreus, in memoriam, jurnalistul Simion Todoca a murit, Simion Todoca, „Glasul Aradului”
Distribuie:
Articolul anterior
Sindicatul EUROPOL: „Bode este vinovat de dezastrul admiterii în școlile de poliție! În curând locurile vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka”
Articolul următor
Gloria Buzău – UTA: 0-0, în manșa tur a barajului de promovare / menținere în SuperLiga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie