Sindicatul EUROPOL: „Bode este vinovat de dezastrul admiterii în școlile de poliție! În curând locurile vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka”

bode
Distribuie:
Îngrijorare în MAI  după  proba scrisă din data de 27.05.2023 în cadrul sesiunii de admitere în școlile de agenți de poliție. Procentul de ocupare a locurilor după primele două probe ( cea sportivă și cea scrisă) este  sub 70%. Urmează vizita medicală din 31.05.2023, iar  numărul candidaților rămăși riscă să fie la final sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs. Toată lumea din sistem este îngrijorată de aceste cifre care sunt departe de a rezolva problema deficitului de personal din Ministerul de Interne, mai puțin plagiatorul și incompetentul ministru Lucian Bode.

Semnalul de alarmă este tras de Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL, organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor. La modul ferm și cât se poate de clar, Sindicatul EUROPOL afirmă că „Bode este vinovat de dezastrul admiterii în școlile de poliție!”și că „Sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție ale MAI  în vederea reducerii deficitului de personal arată a fi un mare eșec”.

Sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție anunțată de Ministerul Afacerilor Interne în vederea reducerii deficitului de personal arată a fi un mare eșec. Un eșec al acestei sesiuni se arăta încă de când a fost postat anunțul de  concurs de admitere pentru perioada aprilie-iunie, în condițiile în care erau indicii clare că nu va exista un număr considerabil de candidați, ținând cont de faptul că bacalaureatul va avea loc abia în luna iunie, iar potențialii candidați vor fi din rândul celor care au fost respinși la sesiunile precedente.
Sindicatul EUROPOL(27.05.2023):  Dezastrul continuă la sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție din MAI. Astăzi, după proba scrisă, procentul de ocupare a locurilor arată astfel:
 • Școala Câmpina – IGPR- 774 locuri ocupate din 1340 – 57,7% grad de ocupare;
 • Școala din Cluj – IGPR- 203 locuri ocupate din 300 – 67,6% grad de ocupare;
 • Școala Oradea -IGPF – 110 locuri ocupate din 240 – 45,8% grad de ocupare;
Începând de miercuri (n.red. 31 mai 2023) urmează vizita medicală care va reduce în continuare gradul de ocupare al locurilor. Deși deficitul de personal este cel mai mare din istoria MAI, se pare că nu au fost identificate soluții reale, iar cineva trebuie să plece acasă.
La conducerea MAI nu poate fi cineva care îngroapă sistemul polițienesc, iar în curând locurile din școlile de poliție vor fi ocupate probabil de imigranții din Pakistan sau Sri Lanka pentru că tinerii din România nu mai sunt interesați să devină polițiști plătiți cu salariu minim pe economie.
scoli agenti mai
SINDICATUL EUROPOL ( 24.05.2023): UNIC în istoria Ministerului Afacerilor Interne! Bode a îngenuncheat sistemul de poliție. NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!
Candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți de poliție:
 • 77,07% la Câmpina-poliție
 • 77,66% la Cluj-poliție
 • 57,08% la Oradea-frontieră
proba sportiva agenti mai

„Atitudinea de nepăsare și indiferență a celor ce ocupă funcții de conducere în MAI este greu de digerat în condițiile în care profesia de polițist a devenit eminamente neatractivă din cauze generate de modul în care Lucian Bode și predecesorii săi au girat un adevărat dezastru în privința politicii de resurse umane, dintre care putem enumera pe cele mai elocvente:

 • politizarea excesivă a structurilor din MAI;
 • împuternicirile succesive concomitent cu refuzul de organizare a unor concursuri transparente (a se vedea sutele de concursuri cu 1 singur candidat);
 • salarizarea precară, discriminatorie, inechitabilă și care este la cel mai scăzut nivel din ultimii ani în raport cu puterea de cumpărare;
 • condițiile de muncă, inclusiv volumul de muncă, volumul activităților, lipsa logisticii;
 • lipsa predictibilității carierei și lipsa unui sistem de recompensare a muncii, bazate pe criterii de meritocrație;
 • lipsa legislației care să protejeze polițiștii și să le ofere instrumentele juridice necesare pentru a fi eficienți și a furniza siguranță pentru comunitate;
 • atacurile constante ale politicienilor demagogi cu privire la sistemul de pensii militare de stat, etc.
În contextul în care profesia de polițist a devenit total neatractivă, pentru sesiunea de admitere în școlile de poliție din perioada aprilie-iunie 2023 am constatat că pentru cele 1640 de locuri scoase la concurs, de această dată au aplicat doar 3500 de candidați (2,13 candidați/un loc). Conform estimărilor noastre, din numărul total de 3500 de candidați apreciem că aproximativ 1000 dintre aceștia sunt dintre cei care au promovat proba evaluării psihologice în sesiunea de admitere din perioada octombrie-noiembrie 2022.” – conform Sindicatului EUROPOL.
Categorie: Știri
Etichete: Lucian Bode, MAI, Școala Câmpina - IGPR, Școala din Cluj - IGPR, Școala Oradea -IGPF, școlile de agenți de poliție din MAI, Sindicatul EUROPOL
Distribuie:
Articolul anterior
Informare oficială a IGSU cu privire la mesajul care circulă prin intermediul aplicației WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecție pentru populație în cazul contaminării radioactive: „Mesajul NU APARȚINE IGSU. Este FAKE NEWS!”
Articolul următor
Ne-a părăsit jurnalistul Simion Todoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…